ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας,  εκφράζει την ικανοποίηση του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δύο ακριβώς χρόνια, μετά το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δύο χρόνια αγώνων, για εκατοντάδες συναδέλφους μας οι οποίοι έζησαν δύσκολες στιγμές όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτελεί νίκη της δημοκρατίας και παράδειγμα προς μίμηση.

Χαιρετίζουμε την πολιτική συνέπεια της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ, αλλά και το γεγονός ότι παρόλο που οι  «Κασσάνδρες» ανέφεραν για περικοπές των δομών της ΕΡΑ στη Θεσσαλία, εντούτοις οι δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας τόσο προς τους εργαζόμενους όσο και προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ- Ε, τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρέμβασή μας στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που αναφερόταν στη λειτουργία της ΕΡΑ Βόλου, της ΕΡΑ Λάρισας, των δύο στούντιο σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του δικτύου Θεσσαλίας, βρήκε θετικότατη ανταπόκριση, όπως άλλωστε αυτό έχει καταγραφεί.

Είμαστε σίγουροι ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και της ΕΡΑ θα συμβάλει στην αναγέννηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στην χώρα προς όφελος των πολιτών που δικαιούνται αντικειμενική, πολύπλευρη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία με έμφαση στην παιδεία και τον πολιτισμό.

Ελπίζουμε κλείνοντας, ότι το μαύρο στην ΕΡΤ  θα αποτελέσει μόνο θλιβερό ιστορικό γεγονός και κανείς δεν θα το ξαναζήσει στο μέλλον.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ