ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ – ΟΛΑΝΤ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που ξεκίνησε στις 11 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης

Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι συγκεχυμένες καθώς ενώ από το πρωί η συμφωνία φάνταζε σχεδόν απίθανη, το κλίμα άλλαξε το απόγευμα και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αλλά και δηλώσεις αξιωματούχουν οι δύο πλευρές βρίσΚονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες, πιθανόν και ώρες, για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τη Δευτέρα το βράδυ, δύο συμπληρωματικά κείμενα προς τους δανειστές. Το πρώτο αφορά το δημοσιονομικό κενό και το δεύτερο είναι ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του χρέους.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. “Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε τη πρποσπάθεια και να γεφυρώσουμε τις διαφορές. Η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσουνε μια λύση που να δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα για προοπτική και ασφάλεια. Το χρέος πρέπει να είναι βιώσιμο», σημείωσε μεταξύ άλλων. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ