ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΑΛΛΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ ΣΤΗ ΒΙΟΚΕΡΑΛ

Back Camera

 

Απάντηση στα όσα ανέφερε προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, έδωσε χθες με γραπτή του δήλωση ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Δεσπόπουλος, χωρίς όμως να μπαίνει στην ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η φωτιά του εναλλακτικού καυσίμου συνεχίζει να καίει χωρίς να γνωρίζει κανείς με σιγουριά αν είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

 

 

Λέει λοιπόν ο αντιπεριφερειάρχης ότι υΥπάρχουν νόμοι και διαδικασίες τους οποίους η περιφέρεια τηρεί απαρεγκλίτως με ευθύνη και σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον και ότι το Σώμα Επιθεωρητών Βορείου Ελλάδος – ως αρμόδια Αρχή- έχει αναλάβει τον χειρισμό της όλης διαδικασίας κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας. Δεν εξηγεί ομως τους λόγους που η φωτιά συνεχίζει να καίει και δεν διευκρινίζει αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιούς ανήκουν.

Επιπλέον επισημαίνει ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (Π.Ε.Α.Π.Ζ.) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, έχει εκδώσει την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1463/86141/ 14-05-2015 απόφασή της, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του συμβάντος και ότι υπάρχουν έγγραφα του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος προς την Πυροσβεστική όπως τα: α) υπ΄αριθμ. 6481/15-05-2015, β) 7608/28-05-2015, γ) 7769/03-06-2015) που αφορούν στον τρόπο κατάσβεσης της φωτιάς, προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο η δημόσια ασφάλεια όσο και η υγεία των πολιτών. Μπορεί να μας πει ο αντιπεριφερειάρχης αν όλα αυτά γίνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ή αν υπάρχει κωλυσιεργία και από ποιους, ή αρκείται στη διαπίστωση ότι “οι υπηρεσίες της περιφέρειας πράττουν τα νόμιμα και δέοντα”, ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει όπως άλλωστε καίει και σε όλες τις παράνομες χωματερές του νομού;

Ας καταλάβουν λοιπόν τόσο στην περιφέρεια όσο και στο δήμο Λαρισαίων ότι δεν αρκούν οι κόντρες για το θέμα απαιτείται λύση άμεσα.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ