ΑΘΩΟΣ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΡΟΖ» ΠΑΡΤΙ

Αθώος κηρύχθηκε ο πρώην διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, από τη γαλλική Δικαιοσύνη, για την υπόθεση των «ροζ» πάρτι στα οποία φέρεται να είχε συμμετάσχει.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε σε γαλλικό δικαστήριο ότι όσο ήταν απασχολημένος «να σώζει τον κόσμο» από την οικονομική κρίση, είχε ανάγκη από κάποιες «συνεδρίες αναψυχής».

Ο 65χρονος Στρος-Καν αντιμετώπιζε κατηγορίες ότι διοργάνωνε σεξουαλικά πάρτι με τη συμμετοχή εν γνώσει του ιερόδουλων σε αυτά, μεταξύ του 2008 έως 2011 στη Λίλλη τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Οι εκδιδόμενες που έπαιρναν μέρος στα όργια με τον Στρος Καν έχουν καταθέσει ότι δεν διασκέδαζαν καθόλου και μιλούν για «ζωώδεις» καταστάσεις.

Κατά τις τρεις εβδομάδες που προηγήθηκαν ο γάλλος πολιτικός επέμεινε στη γραμμή ότι δεν γνώριζε πως οι νεαρές γυναίκες που συμμετείχαν στα όργια ήταν πόρνες, αλλά απλώς «ελευθεριάζουσες νέες».

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν ο ισχυρότερος υποψήφιος στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όταν οι αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα μετά τις εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση σε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.

tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ