ΚΡΗΤΗ: ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Ήταν λίγο πριν τις 22:00 όταν τρεις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κρατώντας επιθετικά τουφέκια Καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα ενώ στον χώρο βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι.

Σε ελάχιστα λεπτά στην περιοχή έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες.

Την ίδια ώρα οι δράστες παρότι περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν και οι τρεις δράστες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου και πληροφορίες φέρουν τον ένα να έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο, τον δεύτερο στον ώμο και τον τρίτο στα πόδια. Και οι τρεις φέρονται ότι είναι γνώριμοι των αστυνομικών αρχών.

Στην σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο Καλάσνικοφ, κλοπιμαία και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία. Δύο από τους δράστες είναι Έλληνες υπήκοοι, και ο τρίτος από την Αλβανία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com