ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ MERS ΣΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ, ΕΚΤΙΜΑ Ο ΠΟΥ

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι το ξέσπασμα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) στη Νότια Κορέα είναι «μεγάλο και περίπλοκο» και πρόσθεσε πως αναμένει πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα.

Ο ΠΟΥ διεξήγαγε μια επισκόπηση των στοιχείων από κοινού με υγειονομικούς αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και εμπειρογνώμονες σχετικά με την αντίδραση των αρχών στο ξέσπασμα του MERS, που μέχρι σήμερα έχει προσβάλει 138 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή 14 εξ αυτών αφότου διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού την 20ή Μαΐου.

Μια γυναίκα 68 ετών η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό απεβίωσε σε ένα νοσοκομείο της Πιοντάνγκ, περίπου 65 χλμ. νότια της Σεούλ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις αρχές, και τα 14 θύματα είχαν ήδη υποκείμενα νοσήματα πριν μολυνθούν από τον κοροναϊό. Η 68χρονη έπασχε από υπέρταση και υποθυρεοειδισμό. Από το σύνολο των κρουσμάτων, οι 60 ασθενείς μολύνθηκαν στο ιατρικό κέντρο Samsung, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Δεν έχει παρασκευαστεί μέχρι σήμερα κανένα εμβόλιο ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό, το ποσοστό θνησιμότητας του οποίου ανέρχεται σε περίπου 35%, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com