Δ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Δήλωση του Δήμου Κουμπούρη, προέδρου της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας:

1ον .  Η απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά την περικοπή των συντάξεων την περίοδο του 2012 είναι για τους συνταξιούχους αδιαπραγμάτευτη και άμεσα πρέπει να εφαρμοσθεί όπως προβλέπει το διατακτικό της. Το συνταξιουχικό κίνημα δεν δέχεται και δεν μπαίνει στις λογικές περί τμηματικής εφαρμογής της όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε σε τέτοιες λογικές. Δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις των κυβερνήσεων που  περικόπτουν τις συντάξεις μας και τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα να εφαρμόζονται αμέσως και όταν πρόκειται να πάρει κάτι πίσω ο συνταξιούχος ή ο εργαζόμενος αυτό να πέφτει στις Ελληνικές καλένδες.

2ον . Με την απόφαση αυτή προβλέπετε ένα μέρος από τα όσα τα τελευταία πέντε χρόνια μας έχουν αφαιρέσει από τις συντάξει μας, που είναι πληρωμένες από τους συνταξιούχους με το αίμα και τον αγώνα μιας ζωής. Επομένως το συνταξιουχικό κίνημα δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τον αγώνα για την διεκδίκηση όλων όσων μας έχουν αφαιρέσει και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας τους αντεργατικούς αντισυνταξιουχικούς νόμους που έχουν ψηφισθεί.

3ον .Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιηθεί βαθειά η αναγκαιότητα της συμμετοχής όλων των συνταξιούχων στον μαζικό αγώνα ακόμη πιο δυναμικά, για την διεκδίκηση όλων όσων μας έχουν αφαιρέσει, για να εφαρμοσθούν και οι δικαστικές αποφάσεις και να αποκρούσουμε να νέα αντεργατικά αντισυντξιουχικά μέτρα που βρίσκονται επί θύρας απο την νέα Κυβέρνηση.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων της 23 Ιούνη στις 6 μμ, στα προπύλαια και η πορεία στο μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό,  να αποτελέσει την παραπέρα πανσυνταξιουχική στράτευση σε αυτό τον αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ