Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Δήλωση για τη διεκδίκηση της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και για την ανάγκη ενότητας της Λάρισας, σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο έκανε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ο Δήμος Λαρισαίων, ανταποκρινόμενος σε μια μεγάλη και ιστορική  πρόκληση για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης» για το 2021. Πιστεύουμε, ακράδαντα, πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία,  προκειμένου η Λάρισα να αποκτήσει λογική εξωστρέφειας αλλά και να σχεδιάσει την πολιτιστική – και όχι μόνο – στρατηγική της, για την επόμενη δεκαετία.

Ολοι γνώριζαν πως λόγω των ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων της προσπάθειας αλλά και των στενών χρονικών περιθωρίων, ο Δήμος έπρεπε να κινηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Η επιλογή των συνεργατών που  προετοιμάζουν τον φάκελο υποψηφιότητας, έγινε με μοναδικό κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια και τη δυνατότητα δημιουργίας ανταγωνιστικού και ελκυστικού φακέλου για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Η δημοτική αρχή συλλογικά,μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε να εμπιστευτεί την υπόθεση σε μια ιδιαίτερα ικανή ομάδα επαγγελματιών που θα αναλάβουν μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γιώργο Βουλγαράκη να οργανώσουν τον φάκελο της υποψηφιότητας, αλλά και να τον παρουσιάσουν σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και  του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, πρέπει να γνωρίζουν την  ρητή μου δέσμευσηότι όλα τα στοιχεία για την συγκρότηση του φακέλου,  θα έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέραν αυτών, θέλω να επισημάνω, για άλλη μια φορά, τα εξής:

Η πρόταση της Λάρισας, ως υποψήφιας  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα έχει τύχη, μόνο εάν η πόλη ενωμένη σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο, στηρίξει και συμμετέχει στην προσπάθεια. Αυτή η ενότητα, εκφράστηκε, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό,στην σχετική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στις συσκέψεις των φορέων και των ανθρώπων του Πολιτισμού και έχουμε χρέος όλοι μας να την διαφυλάξουμε. Κατανοούμε,βεβαίως, το δικαίωμα ελέγχου από την αντιπολίτευση και δηλώνουμε πως είναι δεκτή κάθε σοβαρή και ουσιαστική κριτική, που έχει στόχο την επιτυχία του εγχειρήματος και όχι την υπονόμευσή του.

Απευθύνω, λοιπόν, πρόσκληση συμμετοχής στον κοινό αγώνα, τονίζοντας για μια ακόμα φορά: μόνο με την ενότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Εξάλλου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί θα συγκροτηθεί επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου  στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι φορέων,η οποία θα ενημερώνεται και θα παρακολουθεί την υπόθεση συγκρότησης του φακέλου υποψηφιότητας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ