ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή της Λάρισας για την ασκούμενη πολιτική στην ΔΕΥΑΛ, ασκεί με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αρχή διώκει τους φτωχούς μικροοφειλέτες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοοφειλέτες της επιχείρησης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η δημοτική αρχή Λάρισας με πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. στην ΔΕΥΑΛ, που στηρίχθηκε και από τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων που συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου, πλην της Λαϊκής συσπείρωσης, συνεχίζει με προσήλωση την πολιτική διακοπών ύδρευσης, ώστε να διασφαλίζεται η είσπραξη των βεβαιωμένων εσόδων. Δεν πέρασαν παρά μονάχα λίγες ημέρες όταν ο Αντ/δρος της ΔΕΥΑΛ καυχιόταν στα τοπικά ΜΜΕ, ότι η νέα δημοτική αρχή από την ημέρα που ανέλαβε έχει προχωρήσει σε 2000 διακοπές και αφαιρέσεις υδρόμετρων λόγο ανεξόφλητων λογαριασμών.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό, ότι η πολυδιαφημισμένη ευρωστία της ΔΕΥΑΛ, πληρώθηκε και συνεχίζει να πληρώνεται από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Χαρακτηριστικό της «ευαισθησίας» της δημοτικής αρχής είναι και η τελευταία εισήγηση προς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ: “Οι ρυθμίσεις καταβολής των ανεξόφλητων υπολοίπων οπωσδήποτε πρέπει να συνεχιστούν και η γνωστοποίηση  οποιαδήποτε μορφής αδυναμίας του καταναλωτή είναι δική του ευθύνη. Οι δημότες είναι συμμέτοχοι με την συμπεριφορά τους και τον τρόπο που ανταποκρίνονται, αναλαμβάνοντας και την κοινωνική ευθύνη που  τους αναλογεί ”.

Συγκεκριμένα η ‘’κοινωνική ευθύνη’’ έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή Λάρισας που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά μόνο τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για τους οποίους προτείνει συνέχιση της πολιτικής διακοπής των παροχών ύδρευσης με τρεις ανεξόφλητους λογαριασμούς και αφαίρεση του υδρόμετρου σε περίπτωση μή συμμόρφωσης. Την ίδια ώρα τεράστια ανεξόφλητα ποσά συσσωρεύονται για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΛ, όπως το ΑΕΛ Arena, μεγαλοξενοδόχοι, κλινικάρχες, το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα είσπραξης για αυτές τις κατηγορίες. Αποδεικνύεται λοιπόν με σαφήνια για ποιον δουλεύει η πολιτική της δημοτικής αρχής, αφού αφενός εξαντλεί την αυστηρότητα απέναντι στα λαϊκά στρώματα, στερώντας ένα βασικό και πολύτιμο αγαθό όπως το νερό, αφετέρου  επιτρέπει σε Α.Ε.  μεγαλοοφειλέτες να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις μπίζνες τους χωρίς καμία κύρωση.  Σε αίτημα μάλιστα της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 27-03-2015, να δοθεί αναλυτική λίστα από την ΔΕΥΑΛ των μεγαλοοφειλετών με συγκεκριμένα στοιχεία και ιδιαίτερα των ΝΠΙΔ που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν υπήρξε καμία απολύτως απάντηση έως σήμερα.

Επομένως η όποια ΄΄κοινωνική πολιτική΄΄ από πλευράς δημοτικής αρχής στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ, ακόμη και αν περάσει από τις «συμπληγάδες» του αστικού κράτους (αποκεντρωμένη διοίκηση, επίτροπος κλπ), δεν αφορά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που πληρώνουν τα τελευταία χρόνια την καπιταλιστική κρίση. Αντίθετα, πάντα θα συνοδεύεται με κυνηγητό και χαράτσωμα του λαϊκού νοικοκυριού από την μια και από την άλλη με την ασυδοσία των επιχειρηματικών ομίλων. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΔΕΥΑΛ διαθέτει 25 εκ ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, που βεβαίως απομυζήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης και τοποθετήθηκαν στα χαρτοφυλάκια τραπεζών, ενώ ένα μεγάλο ποσό χάθηκε από το τζογάρισμα σε ομόλογα κτλ.

Καλούμε το λαό της πόλης να βγάλει συμπεράσματα απ’ την ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής και στην ΔΕΥΑΛ, που ένα χρόνο μετά την εκλογή της στο τιμόνι του Δήμου Λάρισας, παρά τα όποια επικοινωνιακά τρικ, συνεχίζει απαρέγκλιτα σε σχέση με τους προηγούμενους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ