ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ PERFORMANCE ΑΠΟ ΤΟΝ PHILIPPE LAFERRIERE ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

Ο Philippe Laferriere γεννήθηκε το 1974 στην Toulouse της Γαλλίας, όπου και σπούδασε στο “Ecole des Beaux Arts” Ιστορία της Τέχνης. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Κλασική Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του “Aix-En-Provence”.
Το 2000, με αφορμή τη μελέτη της διάσωσης των τοιχογραφιών στους Μακεδονικούς Τάφους, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου και για πολύ καιρό εργάστηκε ως συντηρητής έργων τέχνης.
Από το 2010, αφιέρωσε τον χρόνο του ως “μοντέρνος” ζωγράφος. Η μουσική είναι εκείνη που τον εμπνέει, καθώς οι περισσότερες δημιουργικές του εκτελέσεις, λαμβάνουν χώρα μπροστά σε μουσικούς, χορευτές και κωμικούς.
Ο αυτοσχεδιασμός, το χάος, και η άντληση από το συνεχιζόμενο διάλογο του συνειδητού με το ασυνείδητο δημιούργησε την ημι-αφηρημένη ζωγραφική, όπου η φύση και η δράση του ανθρώπου προσπαθούν να αναπτύξουν ποικίλα θέματα.
Ο Philippe Laferriere έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από ομαδικές, αλλά και ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στο Φεστιβάλ Πηνειού θα συμμετάσχει, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, πραγματοποιώντας εικαστική performance μπροστά σε κοινό το Σάββατο 20 Ιουνίου από 21:00-23:30 στο Αμφιθεατράκι με θέμα  Αγορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ