ΤΕΛΕΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ

 

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι της Περραιβοθεσσαλικής Ομάδας της Ελληνικής Θρησκείας Ύπατου Συμβουλίου Ελλήνων Εθνικών να παραβρεθούν στον εορτασμό του θερινού ηλιοστασίου την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις 10 το πρωί στον χώρο της Αρχαίας Περραιβικής Δωδώνης, στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Λίγο νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στη ταβέρνα “Διόνυσος” (10ο χιλ. εθνικής οδού Ελασσόνας-Κοζάνης). Μετά το πέρας της ιεροπραξίας, στις 11.30, θα ακολουθήσει διάλεξη στη ταβέρνα “Διόνυσος” με εισηγητή τον Στρατηγό ε.α. Γεώργιο Αϋφαντή με θέμα «Έξοδος από την Κρίση». Θα ακολουθήσει συζήτηση και συμπόσιο.

Να σημειωθεί ότι για τους Έλληνες το θερινό ηλιοστάσιο αποτελεί μία από τις τέσσερις ηλιακές περιόδους ορόσημο (μαζί με το χειμερινό ηλιοστάσιο και τις δύο ισημερίες) στον ετήσιο εορτασμό του κύκλου της ζωής. Την 21η του Ιουνίου σηματοδοτείται η επίσημη έναρξη του θέρους για το βόρειο ημισφαίριο, καθώς την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ουρανού και η ημέρα παρουσιάζει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους. Φέτος, η κορύφωση του φαινομένου θα πραγματοποιηθεί των Κυριακή στις 19.38 ώρα Ελλάδος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com