ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Τα Eκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 από τις 6:30 – 8:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μύλο του Παππά, ανοιχτό μάθημα του προγράμματος “Παιχνίδι-κίνηση-αγκαλιά για δραστήρια μωρά ΜΑΖΙ με τη μαμά και το μπαμπά”.

Οι γονείς και τα παιδιά θα γυμναστουν με τη γυμνάστρια των Εκπαιδευτηρίων μας Γιάννα Ζαρκατζιά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μωρά 10-24 μηνών και νήπια 2-5 χρόνων και στους γονείς τους.

Το πρόγραμμα SMART( Stretch move and relax together) έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τη μετάβαση του παιδιού από τη βρεφική στη νηπιακή ηλικία. Καθώς τα μωρά μεταβαίνουν κινητικά στην ανεξάρτητη κίνηση η σωματική επαφή με τους γονείς τους συχνά μειώνεται.Η έννοια ΜΑΖΙ είναι ένας σημαντικός τρόπος ώστε να διατηρηθεί μια επαφή γεμάτη ομορφιά και τρυφερή αγάπη.

Επίσης προάγει όχι μόνο τη σωματική ευεξία αλλά θρέφει παράλληλα την ψυχή παιδιού και γονιού και ενδυναμώνει τους οικογενειακούς δεσμούς. Δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να ασκηθούν ευχάριστα μαζί με τα παιδιά τους, με μια δραστηριότητα που θα δώσει δύναμη,ευλυγισία, ισορροπία και χαλάρωση.

Όσον αναφορά την κινησιολογία των παιδιών οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες για την ηλικία του κάθε παιδιού και τις ανάγκες του (τοκετός με καισαρική, πρόωρος τοκετός, παραμονή σε θερμοκοιτίδα), χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν απευθύνεται σε όλα τα παιδιά.

Οι γονείς και τα παιδιά θα γυμναστούν με τη γυμνάστρια των Εκπαιδευτηρίων  Μαίρης Ν. Ράπτου, Γιάννα Ζαρκατζιά πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του προγράμματος.

Απαραίτητο είναι ένα μικρό μαξιλάρι και μια ατομική κουβερτούλα για το παιδί. Για κράτηση θέσεων επικοινωνήστε στο τηλ. 6949062290 (Γιάννα Ζαρκατζιά).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ