ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας με τη λήξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, θέλει να ευχαριστήσει τους εθελοντές καθηγητές που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους και να ανακοινώσει τη συνέχιση της λειτουργίας του και τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε αυτή τη σημαντική δράση της ΕΛΜΕ, καλούνται να δηλώσουν στο email της ΕΛΜΕ το ονοματεπώνυμο, ειδικότητα και μαθήματα που ενδιαφέρονται να διδάξουν ή να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γιουρούκης Αργύρης                     6957509469

Δημόκας Τάσος                                6947079116

Παπαδόπουλος Δημήτρης           6978997235

Τζιατζιάς Μιχάλης                           6945229681

Οι μαθητές που επιθυμούν να εγγραφούν στα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου παρακαλούνται να δηλώσουν στη διεύθυνση του σχολείου τους (έως 30/6/2015) ή στα μέλη του Δ.Σ.(από 1/7 έως 31/8/2015) το ονοματεπώνυμό τους και τα μαθήματα που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν .

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων αφενός  να ενημερώσουν τους μαθητές και να τους επιδώσουν τη συνοδευτική επιστολή για γονείς/κηδεμόνες και αφετέρου  να αποστείλουν τα ονόματα και τις επιλογές των μαθητών στο email elmelar@otenet.gr (μέχρι και την 30/6/2015) ώστε να υπάρξει η σχετική προετοιμασία των τμημάτων για την έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στην επιστολή της ΕΛΜΕ προς γονείς και μαθητές αναφέρονται τα εξής:

“Η χώρα μας περνά δύσκολα τα τελευταία χρόνια και είναι γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια, ο κύριος «φορέας» της κοινωνικής ασφάλισης, έχει δεχτεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Οι εκπαιδευτικοί που έχουμε την ευθύνη να στηρίζουμε τους μαθητές στον αγώνα τους για τη γνώση  γνωρίζουμε  καλά πού πονάει το σύγχρονο σχολείο και  από την άλλη είμαστε γνώστες όλων των δυσκολιών που περνάνε οι μαθητές μας. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για την επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, επειδή  ήταν οι  μοναδικοί θεσμοί στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα ενίσχυσης της μορφωτικής προσπάθειας των παιδιών. Τα προγράμματα αυτά που αποτελούσαν περισσότερο από μια δεκαετία το δεκανίκι  της υποτιθέμενης δωρεάν παιδείας μας καταργήθηκαν δυσχεραίνοντας κι άλλο την κατάσταση γενικά της Εκπαίδευσης και ειδικά της κάθε  οικογένειας που είχε ανάγκη το θεσμό.

Πιστεύουμε συνεπώς ότι η λειτουργία του θεσμού θα ήταν μια ανάσα ανακούφισης για χιλιάδες οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος του φροντιστηρίου αλλά παράλληλα ότι όσο η Πολιτεία δεν ικανοποιεί το αίτημα αυτό ότι θα πρέπει  να υπάρξουν και άλλες υποστηρικτικές δράσεις που να βοηθούν τους μαθητές της κάθε περιοχής. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μαθητές μας μόνους τους, όταν χρειάζονται  στήριξη και ενίσχυση στα μαθήματά τους. Γι΄ αυτό τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργεί στο Νομό μας το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο προσπαθεί να καλύψει το κενό της Πολιτείας και βοηθάει τους μαθητές και τις ελληνικές οικογένειες. Σε αυτό εκπαιδευτικοί που διδάσκουν μαθήματα κατεύθυνσης και όλων των βασικών ειδικοτήτων παραδίδουν μαθήματα αφιλοκερδώς με μόνο κίνητρο τη φροντίδα για τους μαθητές τους. Ωστόσο  αυτά τα πέντε χρόνια κέρδισαν ως πολύ σημαντικά τη χαρά της προσφοράς και  κυρίως το χαμόγελο της ικανοποίησης από την επιτυχία των μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ,  καθώς και της αναγνώρισης και εκτίμησης  από τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους.

Προκειμένου λοιπόν οι μαθητές που χρειάζονται ενισχυτικά μαθήματα να βοηθηθούν όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά επιδιώκουμε ως αντιστάθμισμα τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο να αρχίσουν με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβρης 2015-2016 ) και σας καλούμε να δηλώσετε στα σχολεία των παιδιών σας ότι επιθυμείτε να εγγραφούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μέχρι  τις 30/6/2015 και στα μέλη του ΔΣ μέχρι τις 31/8/2015,  για να οργανωθούν  εγκαίρως τα φροντιστηριακά τμήματα.

Με φροντίδα για τους μαθητές μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ