ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση που από το 2011 διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων για να τιμήσει το έργο της ελληνο – καναδικής ομάδας έρευνας της θέσης Κάστρο Καλλιθέας. Φέτος η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κ.Δ.Α.Π. 1 της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. που γιόρτασε την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έτους.

kal1

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα το έργο της ελληνο-καναδικής αποστολής στο Κάστρο Καλλιθέας και τον τρόπο ζωής των Καναδών στο Ναρθάκι. Την επιμέλεια της ταινίας είχαν οι διευθύντριες της ανασκαφής, Margriet Haagsma και Σοφία Καραπάνου, οι οποίες προλόγισαν την ταινία και απηύθυναν χαιρετισμό.

kal3

kal4

kal5

kal6

kal7

kal8

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το εργαστήρι λόγου & τέχνης του Κ.Δ.Α.Π. 1 παρουσίασε με επιτυχία θεατρικό παιχνίδι με ιδέες βασισμένες στην αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη Όρνιθες, υπό την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού Πέλας Ρουκά.

kal9

kal10

kal11

Επιπλέον,το εργαστήρι εικαστικών του Κ.Δ.Α.Π. 1 με τους λιλιπούτειους μαθητές του παρουσίασε θεατρικό δρώμενο με τίτλο Τα παιχνίδια έχουν ζωή, υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού Σοφίας Αποστόλου.

kal12

kal13

kal14

kal15

kal16

Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης και την παρουσίαση αυτής είχε η ειδική συνεργάτις του Δημάρχου Βάσω Νούλα, ενώ παρέστησαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Δέσποινα Συροπούλου.

Παρέστησαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαμπανίκας, Χριστόδουλος Παπαγεωργίου, Γιάννης Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάιος Νικολάου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τύμπας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Φαρσάλων Βάια Παύλου και μεγάλο πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Φαρσάλων ευχαριστεί τους ανθρώπους που βοήθησαν με την προσφορά υλικών και εργασίας στην υλοποίηση της εκδήλωσης, τη Σταυρούλα Βούλγαρη & τη Λένα Ρουκά – Γάκη , για τα σκηνικά και κοστούμια,
τη Φωτεινή Θεοχάρη, δασκάλα κλασικού μπαλέτου, τη Γκέλυ Ζάμπαλου, δασκάλα μουσικής, την Όλγα Καψιώχα και το Βάιο Καρακοντάκη, για τη βοήθειά τους στην Πέλα Ρουκά σε βιβλιογραφικό επίπεδο, τη Βίκυ Ιωάννου, διευθύντρια της μουσικής σχολής του Δήμου για τη βοήθειά της προς τη Σοφία Αποστόλου στην επιλογή των μουσικών κομματιών, το Νίκο Πελεκούδα της Υπηρεσίας Πρασίνου και το Μίλτο Δασκαλόπουλου, για τη βοήθειά του σε κάθε ανάγκη.
Οι κυρίες Καλλιόπη Καράνη – Κοντοπούλου, Στέλλα Καστούδη – Ζιώζια, Βασιλική Φούντα – Τσάμογλου, Σταυρούλα Βούλγαρη, & Πέλα Ρουκά πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα για την ομάδα των αρχαιολόγων, ενώ κεράσματα για όλους πρόσφεραν οι χαλβαδοποιοί Γεώργιος Δημητρίου, Θανάσης Αρχοντής,
Αχιλλέας Καταραχιάς, Αυγουστίνος Αζάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ