“ΥΠΝΟΠΑΙΔΕΙΑ” ΓΙΑ 20 ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η πρωτότυπη και πρωτοποριακή δράση «Sleepover – διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για πρώτη φορά στην πόλη, ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας”.

Μετά τη Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο, είκοσι Λαρισαίοι 8 – 10 χρονών διανυκτέρευσαν ανάμεσα στα βιβλία με υπνόσακους, φακούς και παντόφλες συμμετέχοντας σε καινοτόμες και διασκεδαστικές δράσεις που προωθούν τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργικότητά τους.

Τα παιδιά υποδέχτηκε η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Χρύσα Χατζηαβραάμ, νηπιαγωγοί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και Εθελοντές Σαμαρείτες.

DSC_5357Η διανυκτέρευση ξεκίνησε με γνωριμία με το χώρο και τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, συνεχίστηκε με παιχνίδια γνώσεων και εξερεύνησης, ενώ το παιχνίδι που ενθουσίασε τα παιδιά ήταν  βασισμένο στο βιβλίο του Σάκη Σερέφα “Πωλούνται σκιές”, όπου δημιούργησαν πολύχρωμα πορτρέτα σκιάς τα οποία θα εκτεθούν την επόμενη εβδομάδα στο χώρο εκθέσεων της Βιβλιοθήκης.

Τέλος, το κάθε παιδί βρήκε το βιβλίο που διάβασε πριν κοιμηθεί με το φως του φακού του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ