ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

 

Στις όχθες του Πηνειού και στο ομώνυμο Φεστιβάλ συνεχίζει η Λάρισα την προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Το ραντεβού με τους πολίτες δίνεται την Πέμπτη 18 Ιουνίου, ώρα 18:30 για ευρηματικές καλλιτεχνικές (ουσιαστικές) παρεμβάσεις, συλλογή υπογραφών στήριξης και δηλώσεις πολιτών στην κάμερα της υποψηφιότητας.

Συγκεκριμένα:

Κάτω από την κεντρική γέφυρα του Πηνειού η οπτική ταυτότητα της Λάρισας ως Υποψήφιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μπαίνει σε δημιουργικό διάλογο με καλλιτέχνες  graffiti που σχεδιάζουν δικές τους εικαστικές προτάσεις μέσα στους κύκλους του λογότυπου της υποψηφιότητας.

Λίγο πιο δίπλα, ένα παλιό περίπτερο μετατρέπεται σε infodesk της υποψηφιότητας και λειτουργεί ως σημείο συνάντησης (και ανοιχτής διαβούλευσης) εθελοντών, ενεργών πολιτών και εμπλεκόμενων φορέων. Μέσα από αυτό το δημιουργικό διάλογο, στο ίδιο  σημείο, συλλέγονται υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας με πρώτο στόχο τις 2021 υπογραφές.

Η κατάθεση προτάσεων για ιδέες και δράσεις, από όλους τους πολίτες, συνεχίζεται με river talk: μία καρέκλα, μία κάμερα και ένα μικρόφωνο ανοιχτό για όλους περιμένουν τους Λαρισαίους να εκφράσουν και να συνδράμουν στη διαμόρφωση της πολιτιστικής πρότασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ