ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟΜΑΧΙ: 11 ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

Οι κοιλιακοί κάνουν επίπεδη την κοιλιά σας, και όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο περισσότερο λίπος χάνετε, σωστά; Λάθος! Διαβάστε τους 11 μύθους που καταρρίπτονται και που θα μπορούσαν να σαμποτάρουν τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

Μύθος 1ος: Οι κοιλιακοί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά

Πραγματικότητα: Μια επίπεδη κοιλιά επιτυγχάνεται με την κατανάλωση τροφών που είναι χαμηλές σε λιπαρά και επεξεργασμένη ζάχαρη. Όσους κοιλιακούς και να κάνεις, θα χτίσεις μόνο το μυ που βρίσκεται βαθιά κάτω από αυτά τα στρώματα λίπους.

Μύθος 2ος: Όσο περισσότερο ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, τόσο περισσότερο λίπος χάνετε

Πραγματικότητα: Όσο πιο πολύ ασκείστε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε μέσα σε μια δεδομένη χρονική περίοδο. Αλλά το πόσο ιδρώνετε δεν έχει καμία σχέση με το πόσο λίπος χάνετε.

Μύθος 3ος: Η άρση βαρών θα με κάνει ογκώδη

Πραγματικότητα: Η προπόνηση με βάρη ευθύνεται για το 70% των θερμίδων που καίτε. Η αντίσταση αναγκάζει τους μυς σας να εργάζονται 10-20 φορές περισσότερο από μια απλή άσκηση, χωρίς να δίνει όγκο. Ο όγκος προέρχεται από την υψηλή πρόσληψη θερμίδων, γι αυτό και οι επαγγελματίες bodybuilders καταναλώνουν πολλές θερμίδες, ενώ σηκώνουν πολλά βάρη. Αν συνδυάσετε την άρση βαρών με μια ισορροπημένη διατροφή με μέτρια προς χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, θα κάψετε λίπος και θα σμιλεύσετε το σώμα σας χωρίς να προσθέσετε όγκο.

Μύθος 4ος: Η μυϊκή μάζα ζυγίζει περισσότερο από το λίπος

Πραγματικότητα: Ένα κιλό μυός και ένα κιλό λίπους ζυγίζουν το ίδιο, ένα κιλό. Ωστόσο, οι μύες είναι πυκνότεροι από το λίπος και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Η προσθήκη μυών στο σώμα σας θα δημιουργήσει καμπύλες όπου κάποτε δεν υπήρχαν.

Μύθος 5ος: Μπορώ να μετατρέψω το λίπος σε μυ αν ασκηθώ με βάρη

Πραγματικότητα: Το λίπος και ο μυς είναι εντελώς διαφορετικοί ιστοί, επομένως δεν μπορείτε να μετατρέψετε τον ένα μέσα στον άλλο. Παρά το γεγονός ότι οι μύες δεν μπορούν να μετατραπούν σε λίπος, μπορούν να ατροφήσουν. Όταν ασκείστε, αρχικός στόχος σας πρέπει να είναι να κάψετε λίπος και να χτίσετε το μυ.

Μύθος 6ος: Μπορείτε να χάσετε λίπος από συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας, αν γυμνάζετε αυτά τα σημεία.

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος στην απώλεια λίπους. Αν κάνετε ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλο το σώμα, και καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, το περιττό λίπος τελικά θα φύγει από τα σημεία που θέλετε.

Μύθος 7ος: Αν δεν πονάω την επόμενη μέρα, δεν γυμνάστηκα αρκετά σκληρά

Πραγματικότητα: Ο πόνος δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη για μια καλή προπόνηση. Είναι φυσιολογικό να βιώνετε κάποιο πόνο μετά από μια προπόνηση, ειδικά αν αλλάζετε τακτικά τη ρουτίνα σας. Ο πόνος μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι του ότι πιέσατε πάρα πολύ το σώμα σας. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι δουλεύετε τους μυς σας στο έπακρο των δυνατοτήτων τους.

Μύθος 8ος: Οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις είναι μόνο για όσους θέλουν να χάσουν βάρος

Πραγματικότητα: Ακόμα και ο Σούπερμαν πρέπει να κάνει καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις για να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Η καρδιά σας είναι η μηχανή σας, και χωρίς μια ισχυρή μηχανή δεν πάτε μακριά.

Μύθος 9ος: Το περπάτημα δεν θα βοηθήσει να χάσετε βάρος

Πραγματικότητα: Το περπάτημα σίγουρα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, με την προϋπόθεση να περπατάτε τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. Προκαλέστε τον εαυτό σας να περπατήσει γρηγορότερα και μακρύτερα, καθώς το σώμα σας συνηθίζει την άσκηση.

Μύθος 10ος: Η καλύτερη στιγμή για να ασκηθείτε είναι νωρίς το πρωί

Πραγματικότητα: Δεν έχει σημασία πότε γυμνάζεστε, αρκεί να το κάνετε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μύθος 11ος: Η άρση βαρών είναι μόνο για τους άνδρες

Πραγματικότητα: Η άρση βαρών είναι ένας πολύ καλός τρόπος και για τα δύο φύλα να κάψουν θερμίδες. Οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από την άρση βαρών, διότι αυξάνει την οστική πυκνότητα, η οποία σας βοηθά να αποφύγετε την οστεοπόρωση. Επίσης, κυρίες, η άρση βαρών βοηθά να ισιώσετε και να συσφίξετε την πλάτη σας.

www.rd.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ