ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Η ΑΔΕΔΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  στις 12:30  το μεσημέρι  συνάντηση του Δ.Σ. των γιατρών Ε.Σ.Υ. του ΠΓΝΛ   με  την  Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για  το συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

H πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. των γιατρών ενημέρωσαν τα μέλη της ΑΔΕΔΥ για την τραγική κατάσταση του ΠΓΝΛ. Με τη σειρά του ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΕΔΥ δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξη στο αγώνα τους, γιατί η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση τονίζονται τα εξής:

«Η υγεία είναι  δημόσιο κοινωνικό αγαθό και  πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σε μια σύγχρονη κοινωνία, η πιο απάνθρωπη πολιτική, είναι αυτή που στερεί από τους πολίτες  το αγαθό της ιατροφαρμακευτικήςπερίθαλψης

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οδηγείται σε κατάρρευση εξ αιτίας των σοβαρών ελλείψεων αναλώσιμων υλικών , της δραματικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και των τραγικών ελλείψεων μόνιμου προσωπικού που επιδεινώνεται σταθερά , με  αποδέκτη τον ασθενή συνάνθρωπό μας.

Οι δαπάνες  για τις εφημερίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται αυθαίρετες περικοπές από τα δεδουλευμένα και  μεγάλες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή

Οι  γιατροί  πραγματοποιούν εξαντλητικά προγράμματα εφημέρευσης που δεν πρόκειται να πληρωθούν και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Λόγω συνταξιοδοτήσεων  απομένουν ελάχιστοι γιατροί να ανταποκριθούν στην καθημερινή λειτουργία και στο πρόγραμμα εφημεριών

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες και εν γένει της χρηματοδότησης
  • Αποπληρωμή τώρα όλων των καθυστερούμενων δεδουλευμένων
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Καλούμε  την πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του προϋπολογισμού  για την υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού.

Καλούμε τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ομαλοποίηση  της κατάστασης στο ΠΓΝΛ

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς  περιορισμούς και αποκλεισμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ