ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ: ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Ανακοίνωση με αφορμή τη δικαστική απόφαση που επέβαλε βαριές ποινές σε συνδικαλιστές του συνδικάτου γάλακτος μετά από μήνυση της εργοδοσίας της γαλακτοβιομηχανίας Ολυμπος η διοίκηση του συνδικάτου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Με βαριές ποινές τιμωρηθήκαν οι τέσσερις συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας Λάρισας ΟΛΥΜΠΟΣ: το τριμελές εφετείο αφού δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει  καμιά κατηγορία από το συγκεκριμένο κατηγορητήριο που κατέθεσε η εργοδοσία τις  ΟΛΥΜΠΟΣ…ανακάλυψε φραστικό επεισόδιο που δήθεν έγινε,  μεταξύ στελέχους της εν λόγω εταιρίας  ο  οποίος  βέβαια δεν εργάζεται στη Λάρισα αλλά στο υποκατάστημα του βόλου, με τον Καλέτσιο Κων\νο  και τον τιμώρησαν με… ένα χρόνο φυλακή και τους άλλους τρεις συνδικαλιστές (Λιόλιο Πάρι, Τσερβούλη Βασίλη και Βλαχόπουλο Νίκο) από 8 μήνες φυλακή γιατί συνέργησαν στο  ….έγκλημα  που διέπραξε ο πρώτος!

Μάλιστα ο τελευταίος όταν έγινε η απεργία το 2012 δεν ήταν καν συνδικαλιστής απλά έκανε το ….λάθος να βρεθεί στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης και μπήκε στο …μάτι της εργοδοσίας!

Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον εν λόγω εργοδότη να εφαρμόζει ανενόχλητος τους δικούς του …νόμους στις εργασιακές σχέσεις!

Εξάλλου  η ελληνική δικαιοσύνη έστειλε στα…ασυζήτητα  τις μηνύσεις που επέβαλε η επιθεώρηση εργασίας στην  ΟΛΥΜΠΟΣ  για την κατάφωρη παραβίαση  της εργατικής νομοθεσίας!

Η απόφαση αυτή δείχνει καθαρά ότι τα δικαστήρια στη χώρα μας τάσσονται πλέον ανοιχτά με την εργοδοσία αφού, ουτε είδε ουτε άκουσε πώς σε μια νύχτα η εν λόγω εταιρία κατάργησε με το έτσι θέλω και παντελώς παράνομα, όλες τις ειδικότητες, τις κλαδικές συμβάσεις και μείωσε τους μισθούς έως και 53%! Είδε όμως και άκουσε αμέσως την εργοδοσία και ικανοποίησε το αίτημα της, για καταδίκη των ενοχλητικών συνδικαλιστών που δεν τους …επιτρέπουν να κάνουν ..ότι θέλουν στο εργοστάσιό τους, όπως στην Ουγκάντα η στην Σρι Λάνκα !

Η διοίκηση του συνδικάτου καλεί τους εργαζόμενους του νομού και της χώρας μας, να βγάλουν συμπεράσματα για το πόσο ανεξάρτητη είναι η ελληνική δικαιοσύνη . καλεί ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Όλυμπος και του ομίλου των αδελφών Σαράντη, να μην περιμένουν να βρουν το δίκιο τους από τα πάνω , αλλά να οργανωθούν στο ταξικό συνδικάτο τους και να παλέψουν για   να επανακτήσουν τους μισθούς και τα  εργασιακά τους δικαιώματα καθώς και την αξιοπρέπεια τους που τους την ποδοπατούν ανεξέλεγκτα οι εν λόγω εργοδότες  και τα στελέχη του!

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αυτοπροσδιορίζεται ως φιλεργατική και φιλολαϊκή να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να πάρει θέση για να  σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και οι διώξεις των συνδικαλιστών!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ