ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

 

Στην αλλαγή τον επιτρεπόμενων ορίων για τις χειραποσκευές και τις αποσκευές τους προχωρούν αρκετές αεροπορικές εταιρείες, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να μεταφέρουμε μικρότερες αποσκευές μαζί μας.

Ήδη αρκετές αεροπορικές εταιρείες δέχονται αρνητικές κριτικές στις επιπλέον χρεώσεις που αναγκάζουν τους ταξιδιώτες όταν θέλουν να έχουν αποσκευή, δηλαδή βαλίτσα που πρέπει να παραδώσουν στο check-in του αεροδρομίου.

Τώρα η ΙΑΤΑ, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, θέτει νέα όρια στις χειραποσκευές με σκοπό όλες οι αεροπορικές εταιρείες να έχουν τα ίδια επιτρεπόμενα όρια. Σύμφωνα λοίπον με την ΙΑΤΑ η χειραποσκευή θα πρέπει να έχει μέγεθος 55cm ύψος, 34cm πλάτος και 19cm βάθος για να μπορέσει να βρίσκεται στην καμπίνα αεροσκάφους με 120 θέσεις και άνω.

Μάλιστα όπως αναφέρουν σύντομα θα υπάρξει και πρόταση για επιτρεπόμενα όρια στις αποσκευές ούτως ώστε όλες οι αεροπορικές εταιρείες να έχουν τα ίδια όρια.

Αυτή την στιγμή κάθε αεροπορική εταιρεία έχει τις δικές τις διαστάσεις για τις χειραποσκευές και αποσκευές.

Νέα πρόταση της ΙΑΤΑ: 55cm X 35cm X 20cm = 38,500 κυβικά εκατοστά

British Airways : 56cm X 45cm X 25cm = 63,000 κυβικά εκατοστά

Air France : 55cX 35cm X 25cm = 48,125 κυβικά εκατοστά

Easyjet : 56cm X 45cm X 25cm = 63,000 κυβικά εκατοστά

RyanAir : 55cm X 40cm X 25cm = 44,000 κυβικά εκατοστά

Τα νέα επιτρεπόμενα όρια δεν υποχρεωτικά και ήδη μεγάλες αεροπορικές όπως Lufthansa, Emirates και Qatar Airways έχουν δηλώσει πως θα τα εφαρμόσουν. Από την άλλη η Air Canada και η WestJet ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν τα νέα επιτρεπόμενα όρια.

Τι σύμβανει αν η χειραποσκευή μου είναι μεγαλύτερη;

Aν η χειραποσκευή σας υπερβαίνει τα όρια που θέτει η ΙΑΤΑ τότε, αν η πτήση είναι γεμάτη ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η επιβίβαση και αν υπάρχει χώρος τότε θα σας επιτραπεί να μεταφέρετε την χειραποσκευή σας στην καμπίνα επιβατών. Αν όχι τότε θα πρέπει να πληρώτε επιπλέον χρήματα και η χειραποσκευή θα φορτωθεί στο αεροσκάφος ως αποσκευή μαζί με τις υπόλοιπες βαλίτσες. Αν λοιπόν περάσει η πρόταση της ΙΑΤΑ τότε αρκετοί επιβάτες και κυρίως αυτοί που ταξιδεύουν συχνά και έχουν ήδη χειραποσκευή θα πρέπει να αγοράσουν καινούργια για να είναι μέσα στα νέα όρια.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί στις αεροπορικές εταιρείες. Όποτε καλό θα ήταν πριν πετάξετε να ελέγξετε με την αεροπορική σας εταιρεία για το ποια είναι τα επιτρεπόμενα όρια όχι μόνο στις χειραποσκευές αλλά και στις αποσκευές.

gr.euronews.com/

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ