Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ Φ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Τη δική της θέση για το θέμα της συγκρότησης της επιτροπής για τα ΤΕΦΑΑ δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής Λάρισας απαντώντας ουσιαστικά στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Επειδή η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε, ατυχώς και αδικαιολόγητα στο πρόσωπό μου, στην απάντησή της ως προς την καταγγελία της ΕΛΜΕ για τη διαδικασία συγκρότησης της επιτροπής για τα ΤΕΦΑΑ, θα ήθελα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να αναφέρω τα εξής:

  1. Η συγκεκριμένη καταγγελία ήταν απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας και δεν βρίσκω λόγο αναφοράς στο πρόσωπό μου από την ΠΔΕ Θεσσαλίας, τουλάχιστον θεσμικό.
  2. Παρόλο που η εγκύκλιος του Υπουργείου αναφέρει “…παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Δ/ντές σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής να προχωρήσουν στη συγκρότηση των επιτροπών….”, η δική μου συνεργασία δεν ζητήθηκε ποτέ.

Σε συνάντηση που είχαμε, μετά από δική μου πρωτοβουλία, αναφέρθηκα στην αναγκαιότητα συμμετοχής των μελών της Ομάδας Φ.Α., όχι τόσο στην επιτροπή όσο στη γραμματεία, διότι η Ομάδα Φυσικής Αγωγής είναι αυτή που γνωρίζει άριστα τη διαδικασία. Για το λόγο αυτό θεωρείται αυτονόητη η συμμετοχή της από όλα τα εξεταστικά κέντρα για τα ΤΕΦΑΑ της χώρας.

Η πρότασή μου (ρητά από το νόμο και τις εγκυκλίους στις αρμοδιότητές μου) , εκτός από την ομάδα Φ.Α., αφορούσε κυρίως συναδέλφους που συνεργαστήκαμε στην Ο.Ε.Σ.Α. και στη διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων και αθλοπαιδιών και θεωρούσα ότι μπορούν να συμβάλουν θετικά στη διαδικασία των εξετάσεων (κάποιοι από αυτούς δεν συμμετείχαν ποτέ ξανά στην επιτροπή). Όσο για το όνομά μου, ήταν πρόταση μόνο για τη γραμματεία των εξετάσεων κι όχι για την επιτροπή, όπως συμβαίνει με τους Υπεύθυνους Φ.Α. σε όλα τα εξεταστικά κέντρα των ΤΕΦΑΑ.

Όταν πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση, δεν είχε ανακοινωθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος, για την οποία έλαβα γνώση μετά την κοινοποίησή της. Οι, δε, αιτήσεις δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ στη Φυσική Αγωγή.

Όσον αφορά την ανανέωση, συμφώνησα από την πρώτη στιγμή, και ως Υπεύθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής και ως μέλος της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας (πολύχρονο αίτημα του Συνδικάτου). Επειδή, όμως, αναφερόμαστε σε Πανελλαδικές Εξετάσεις, από τις οποίες εξαρτάται το μέλλον των παιδιών, θεωρώ ότι καλό είναι να παραμένει ένας βασικός κορμός που γνωρίζει τη διαδικασία και να γίνεται ανανέωση στο μεγαλύτερο ποσοστό (αυτό εξάλλου εφαρμόζεται και στη συγκρότηση των Λυκειακών Επιτροπών).

Η Ομάδα Φυσικής Αγωγής έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για την προετοιμασία των εξετάσεων για τα ΤΕΦΑΑ, ως όφειλε, σύμφωνα πάντα με τη νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου και με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και το καλό των μαθητών ( όλα τα έγγραφα στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).

Ευχαριστώ και καλή επιτυχία στα παιδιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ