ΑΥΤΟΣ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΛΙΣ 1.000 ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ!

Οι επιστήμονες στο Βέλγιο και την Ελβετία επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι ο 17χρονος σήμερα μαθητής λυκείου, Tom Wagg, όταν ήταν μαθητής γυμνασίου ανακάλυψε ένα εντελώς νέο πλανήτη, σύμφωνα με τη Daily Mirror.

Ο Wagg έκανε την ανακάλυψη του, ενώ βρισκόταν για μια εβδομάδα στο τμήμα αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Keele. Ο Wagg έριχνε μια ματιά στα δεδομένα από ένα διεθνές διαστημικό πρόγραμμα όταν εντόπισε αποδείξεις για την ύπαρξη ενός πλανητικού σώματος.

«Είναι πραγματικά συναρπαστικό. Έμεινα κατάπληκτος. Είναι σίγουρα κάτι που μπορείς να πεις στους ανθρώπους. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που βρήκα ένα νέο πλανήτη, και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος που μπορούμε να τους βρούμε από τόσο μακριά”, λέει ο Wagg.

Αν και ο πλανήτης είναι 1.000 έτη φωτός μακριά και αόρατος από τα δύο τηλεσκόπια, αλλά και με γυμνό μάτι, ο Wagg ήταν σε θέση να τον εντοπίσει, όταν πέρασε μπροστά από ένα αστέρι.

Η ανακάλυψη αυτή καθιστά τον Wagg έναν από τα νεότερα αστέρια στον τομέα των πλανητικών ανακαλύψεων, που έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Καθώς αυξανόμενος αριθμός επιστημόνων και μελέτες προειδοποιούν ότι η ανθρωπότητα μπορεί σύντομα να πρέπει να εγκαταλείψει τη Γη, η ανακάλυψη του Wagg δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη.

Τον Απρίλιο, ο Stephen Hawking είπε σε ένα ακροατήριο στην Αυστραλία ότι οι άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα θα εξαφανιστούν αν δεν εγκαταλείψουν τη γη κάποια στιγμή τα επόμενα 1.000 χρόνια. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία άγριας ζωής, περίπου το 50% του συνόλου της άγριας ζωής στη Γη έχει εξαφανιστεί τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ το περιοδικό Science έχει προβλέψει μια επικείμενη μαζική εξαφάνιση στον πλανήτη, αφού η  χλωρίδα και η πανίδα της Γης μειώνονται κατά 1,000 φορές περισσότερο το χρόνο, από ό,τι μειώνονταν πριν από τον άνθρωπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ