ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ” ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ

Συνεχίζονται οι δοκιμές στο «Θεσσαλικό Θέατρο» για το έργο «Κάποτε στη Σμύρνη» με σκηνοθέτη τον Κώστα Τσιάνο. Η παράσταση αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στη Λάρισα αλλά και σε άλλες πόλεις που θα περιοδεύσει.

Το έργο «Κάποτε στη Σμύρνη» είναι βασισμένο σε αυθεντικές συγκλονιστικές μαρτυρίες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που βίωσαν την ξέγνοιαστη κοσμοπιλίτικη ζωή πριν την καταστροφή της Σμύρνης, τις μέρες της πυρκαγιάς και τις βιοπραγίες  των Τουρκικών στρατευμάτων. Τις απίστευτες προσπάθειες τους να επιβιβαστούν στα συμμαχικά καράβια για να σωθούν και την αποβίβασή τους στην πατρίδα  Ελλάδα, για να αντιμετωπίσουν ως πρόσφυγες, απίστευτες δυσκολίες μέσα σε άθλια αντίσκηνα, παράγκες και μετά σε συνοικίες βουτηγμένες στη λάσπη.

Οι αφηγήσεις έχουν πάρει θεατρικό χαρακτήρα από τον Κώστα Τσιάνο και θα ακούγονται υπέροχα αυθεντικά τραγούδια των Ελλήνως της Μικράς Ασίας.

Σε μεγάλο μέρος της παράστασης πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η μουσική του σπουδαίου Χρήστου Λεοντή που έγραψε για την τραγωδία του Ευριπίδη «ΕΚΑΒΗ» σε σκηνοθεσία του  Κώστα Τσιάνου, που ανέβηκε από το «Εθνικό Θέατρο»

Συμμετέχουν 10 ηθοποιοί, που τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν μουσικά όργανα, και είναι οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Μπουραζάνας, Χρήστος Κορδελάς, Mαρσέλα Λένα, Χριστίνα Βρακά, Άννα Κοκότη, Νίκος Ζαρκογιάννης, Αριστέα Στεργιούλη.

Oι παραστάσεις θα δοθούν στο ολόδροσο θέατρο «Αυλή του Μύλου» με επιθυμητή πρεμιέρα την 16 Ιουλίου.

-Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του «Θεσσαλικού Θεάτρου» την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Ιουνίου, στο Θέατρο «Αυλή του Μύλου» θα παρουσιαστεί το έξοχο έργο του Δημήτρη Μανιάτη: «Ο ΛΗΣΤΗΣ»  με εξαίρετο ερμηνευτή τον Πασχάλη Τσαρούχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ