ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

«Αναπτύσσοντας τη διεθνιστική μας δράση και την ταξική αλληλεγγύη και στοχεύοντας στο δυνάμωμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), στην οποία ανήκει το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ, φιλοξενούμε στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 70χρονα της ΠΣΟ συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Χαρτούμ του Σουδάν προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες για τη δράση των συνδικάτων απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο», τόνισε σήμερα μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ Κώστας Ριζούλης.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαρτούμ Αμπ. Μανσούρ  αφού χαρακτήρισε «γιγαντιαίο και πρωτοπόρο σε όλη την Ευρώπη το έργο και τους αγώνες του ΠΑΜΕ…», αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επισημαίνοντας  πως «… το Ε.Κ Σουδάν αριθμεί 1 εκατομμύριο μέλη με τα προβλήματα να είναι κοινά και την οικονομική κρίση της Ελλάδας να προέρχεται από την ιμπεριαλιστική επίθεση που δέχτηκε και σαφώς να επηρεάζει τις διμερείς οικονομικές συναλλαγές».

Κλείνοντας την κοινή συνέντευξη τύπου ο γραμματέας του Ε.Κ Χαρτούμ Σ. Αχμέτ  τόνισε πως «… μισθοί, ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απασχολούν και τα συνδικάτα του Σουδάν, όπου ο πραγματικός μισθός καλύπτει το 50% των αναγκών ενώ τα υπόλοιπα καλύπτονται με επιδοτήσεις του εργατικού κέντρου», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο αγώνας είναι επίμονος και σκληρός αφού «… 21 μέρες μετά την κατάθεση των αιτημάτων και σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις!».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, με δύναμη πάνω από 70.000.000 μέλη από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησε ανάλογες εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, την Κούβα, τη Ρωσία κλπ, ενώ η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων της θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ