Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

«Συγκρουόμαστε με την πελατειακή Ελλάδα και τη διαφθορά γι’ αυτό και είμαστε στο στόχαστρο. Το «δίκιο» του τραμπουκισμού, του εκφοβισμού και κάποιων «ισχυρών» του ποδοσφαίρου δεν μας πτοεί. Το ΚΙΔΗΣΟ ήρθε για να μείνει!».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του από τη Λάρισα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και υπό το βάρος όσων προηγήθηκαν νωρίτερα  στο γειτονικό Βόλο και την επίθεση που δέχτηκε από τον Αχιλλέα Μπέο.

Απευθυνόμενος σε ένα μάλλον μουδιασμένο ακροατήριο, που έσπευσε ωστόσο να τον χειροκροτήσει κατά την είσοδο και την έναρξη της ομιλίας του, ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κυβερνήσεων  Καραμανλή, Σαμαρά και Τσίπρα  κάνοντας λόγο για «… αναξιοπιστία, Ζάππεια  που δεν τηρήθηκαν ποτέ και αποτυχημένα μοντέλα τύπου Αργεντινής που δεν οδηγούν πουθενά».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ειδικότερα για το θέμα των μνημονίων ο πρόεδρος του Κινήματος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή κάνοντας λόγο για απάτη και έλλειψη αξιοπιστίας για να προσθέσει «… οι αιτίες μας οδήγησαν εκεί και  όχι εγώ. Σπατάλες, πελατειακές διευθετήσεις και διαφθορά μας οδήγησαν να στραφούμε στα μνημόνια».

ΓΙΑ GREXIT

Περιγράφοντας τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «… περιορισμένες επιλογές», ενώ εκτίμησε πως ένα ενδεχόμενο ρήξης και εξόδου από την Ευρωζώνη θα αποτελέσει «… οδυνηρή εμπειρία για τον ελληνικό λαό».

Τέλος σχετικά με τον προοδευτικό χώρο και την ανασυγκρότησή του ο Γ. Παπανδρέου τόνισε πως «δεν ξαναμοιράζουμε καρέκλες, μπορούμε όμως να συνεργαστούμε με όλους εκείνους που συμφωνούν να έρθουν σε σύγκρουση με το πελατειακό κράτος…».

Ο Γ. Παπανδρέου θα αναχωρήσει αύριο από τη Λάρισα, ενώ νωρίτερα θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ