ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΓΕΛΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

Συνάντηση είχε ο επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, με το συντοπίτη Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρη Γελαλή, τον οποίο επισκέφθηκε στο Γραφείο του στο Υπουργείο, στην Αθήνα.

Ο κ. Μανώλης, ζήτησε την παρέμβαση του κ. Γελαλή σε κυβερνητικό επίπεδο, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις της Βιολογικής Γεωργίας τουλάχιστον για τα έτη 2013 – 2014, διότι η μεγάλη αυτή καθυστέρηση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς αφού αναγκάζονται να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους (πιστοποιήσεις προϊόντων, σύμβουλοι, καλλιέργεια κλπ ), χωρίς να λαμβάνουν την ανάλογη ενίσχυση. Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος να έλθει η απαξίωση του θεσμού, η οποία με μεγάλη πιθανότητα θα οδηγήσει στην αποτυχία της συγκεκριμένης δράσης.

Επίσης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Γελαλή για έργα που αφορούν το δήμο Τεμπών, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτική ανάπτυξη 2007 – 2013 και τα εναπομείναντα έργα που έχουμε υποβάλει, σαν δήμος, στα μέτρα 321 και 322 του άξονα 3 του εν λόγω προγράμματος.

Ο κ. Δημήτρης Γελαλής, είπε ότι παρακολουθεί από κοντά το πρόβλημα των ενισχύσεων της Βιολογικής Γεωργίας και είναι πεπεισμένος ότι εντός συντόμου  χρονικού διαστήματος  θα εκταμιευτούν οι ενισχύσεις Βιολογικής Γεωργίας έτους 2013.

Για τα έργα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007 – 2013, υποσχέθηκε ότι θα κάνει παρέμβαση  στον αρμόδιο Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Χαράλαμπο Κασίμη,  ώστε να ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα του δήμου Τεμπών, στο εν λόγω πρόγραμμα.

Επίσης  ενημέρωσε τον κ. Μανώλη για τις δραστηριότητες που ενισχύονται από το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020 και ότι η δημοσίευση  των προσκλήσεων ενδιαφέροντος θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα  τέλος Καλοκαιριού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ