ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ΠΑΓΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

«Η παγίωση της φτώχειας και της ανεργίας δεν είναι έντιμος συμβιβασμός. Την ώρα που οι συντάξεις μας εξαφανίζονται, η υγεία εμπορευματοποιείται και τα κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα  σφαγιάζονται έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Με τα μελανότερα  χρώματα περιέγραψαν στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί στο Επιμελητήριο, εκπρόσωποι των συνταξιουχικών  σωματείων του νομού την κατάσταση που επικρατεί  ανακοινώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση της 23ης Ιουνίου και την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Ο αγώνας για αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των αντεργατικών νόμων θα συνεχισθεί τόνισαν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι έκαναν ειδική αναφορά στα Κέντρα Αποκατάστασης της Λάρισας υποστηρίζοντας με νόημα πως «… 10 Κέντρα κοστίζουν 80 εκατομμύρια, ενώ 2 από αυτά μοιράστηκαν 30 εκατομμύρια «ξετινάζοντας» κυριολεκτικά τον ΕΟΠΥΥ!»

Οι συνταξιούχοι της Λάρισας θα αναχωρήσουν με ναυλωμένο λεωφορείο για την Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη,  στις 10.30π.μ. από το χώρο του Δημοτικού Ωδείου (πλατεία Λαού), με τελική κατάληξη τα Προπύλαια όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει  πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ