ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ – ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΑΡΧΩΣΗ

Επίθεση στη δημοτική αρχή με αφορμή την τιμολογιακή πολιτική του δήμου Τυρνάβου στο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο βάσει της οποίας δεν εφαρμόζεται κοινωνικό τιμολόγιο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Δράση Πολιτών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η απογοήτευση από τη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση συνεχώς διευρύνεται, καθώς η πολιτική και οι αποφάσεις τις θίγουν όλο και περισσότερα τμήματα της τοπικής κοινωνίας.
Μετά τους αγρότες, λοιπόν, και τους επαγγελματίες, η ανάλγητη πρακτική της δημοτικής αρχής έρχεται να πλήξει και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι πολύτεκνες – τρίτεκνες οικογένειες και οι μακροχρονίως άνεργοι.
Κραυγαλέο παράδειγμα της προαναφερόμενης αναλγησίας της δήθεν αριστερής δημοτικής αρχής είναι το δυσβάστακτο κόστος που καλούνται να καταβάλλουν οι πολυμελείς φτωχές οκογένειες, όταν τα παιδιά τους θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου, ιδιαιτέρως δε να κάνουν χρήση της πισίνας για τα μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης.
Σύμφωνα με την άθλια πρακτική του κ. Σαρχώση, οι οικογένειες αυτές πρέπει να δίνουν 20 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί τους, καθώς ουδείς εκ των κυρίων υπευθύνων σκέφτηκε να εφαρμόσει ένα κοινωνικό τιμολόγιο στο Πολυδύναμο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μολονότι γύρω μας διαρκώς η φτώχεια βαθαίνει και τα οικογενειακά εισοδήματα βαίνουν διαρκώς μειούμενα.
Η ‘’Δράση Πολιτών’’, μετά από δεκάδες παράπονα θιγομένων πολυμελών οικογενειών, προτρέπει το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΤ να αναθεωρήσει αμέσως την τιμολογιακή πολιτική, για να μπορέσουν και τα φτωχά παιδάκια να απολαύσουν το νερό της πισίνας και να νοιώσουν ένα ελάχιστο δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας από την πλευρά του Δήμου. Παράλληλα, καλούμε τους τοπικούς Συλλόγους πολυτέκνων – τριτέκνων να αντιδράσουν, για να προασπίσουν τα δικαιώματα των μελών τους και για να συνετίσουν μια κοινωνικά ανάλγητη δημοτική αρχή, που προσβάλλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια χωρίς καμία αιδώ.
Επιτέλους, ο κ. Σαρχώσης πρέπει να επιδείξει έναντι των γηγενών πολυτέκνων – τριτέκνων την ίδια ευαισθησία που επιδεικνύει και έναντι των λαθρομεταναστών, τους οποίους κυριολεκτικά πασχίζει να φέρει στον Δήμο Τυρνάβου, πειθαρχώντας με ευλάβεια στα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους, δικαιώματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πολλαπλές ανάγκες διαβίωσης έχουν και οι Τυρναβίτες Έλληνες Πολίτες. Γιατί εφαρμόζετε μια ρατσιστική πρακτική εναντίον των ελληνοπαίδων κ. Σαρχώση;”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ