ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Νέα επίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου εξαπολύει η παράταξη «Δράση Πολιτών», με αφορμή τις απειλές που υπάρχουν σε ειδοποιητήριο του δήμου Τυρνάβου προς οφειλέτες για την άμεση τακτοποίηση των χρεών τους, που σε πολλούς πηγάζουν από το τέλος 2% που είχε βεβαιώσει στην εφορία η δημοτική αρχή Νασίκα το 2004. Στην ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφουν οι Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερίσιος, αναφέρονται τα εξής:  

«”Ειδοποίηση

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας στο Δήμο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων. Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο, πριν από κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση, να σας καλέσουμε για την τακτοποίηση- ρύθμιση των παρακάτω οφειλών σας. Οι ληξιπρόθεσμες δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης. Οι προσαυξήσεις έχουν υπολογιστεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης.’’

Η παραπάνω ειδοποίηση δεν προέρχεται από μια δεξιά ή ακροδεξιά δημοτική αρχή. Αντιθέτως, είναι το μπιλιετάκι που στέλνει με κάθε κυνισμό η δήθεν αριστερή, προοδευτική αρχή του κ. Σαρχώση. Ναι, δεν πρόκειται περί αστεϊσμού, δυστυχώς. Η δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση, σε μια δυσβάστακτη  οικονομική συγκυρία, είναι έτοιμη να ισοπεδώσει τους ντόπιους επαγγελματίες, επιβάλλοντας ανερυθρίαστα και χωρίς τσίπα την είσπραξη του τέλους 2% επί του τζίρου των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, μαζί βέβαια και με τις επιπρόσθετες προσαυξήσεις.

Προφανώς, ο κ. Σαρχώσης θα επιστρατεύσει το επιχείρημα της χρείας των χρημάτων. Όμως, ξέχνα τις προεκλογικές του διαβεβαιώσεις για τη μη είσπραξη του τέλους αυτού. Ξέχνα τον καθημερινό πόνο των καταστηματαρχών, που είναι αναγκασμένοι να λειτουργούν σε μια διαρκώς φθίνουσα αγορά. Αφού πολιτεύθηκε με μια αμίμητη ψηφοθηρία και υποσχεσιολογία, ξεχνά τις αγωνίες των απλών Τυρναβιτών, που καθημερινά αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους και περιμένουν, απλώς, μια μικρή χείρα βοηθείας και συμπαράστασης από τη δημοτική τους αρχή.

Όλα αυτά φαίνεται ότι αφήνουν ασυγκίνητο τον κ. Σαρχώση. Μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου. Ο ίδιος, όμως, ταχύτατα έσπευσε να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στη ΤτΕ, για να γίνει αρεστός στον αρχηγό του και στο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, λοιπόν, υπό την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, την οποία ο ίδιος επέτεινε και υποδαύλισε, αρχίζει να κυνηγά την επιχειρηματικότητα και να ζητά από τους πολίτες να καλύψουν τις δικές του ανεπάρκειες στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Βέβαια, οι ανεπάρκειες αυτές της δημοτικής αρχής σταματούν, όταν δικοί της άνθρωποι, δηλαδή ‘’δικά της παιδιά ‘’, πρέπει να λαμβάνουν και μισθό για το ‘’μεγάλο έργο’’ που επιτελούν στις διαφορές δομές του Δήμου. Προφανώς, ‘’λεφτά υπάρχουν’’ για τους κολλητούς του κ. Σαρχώση, αφού το ‘’μάρμαρο’’ καλούνται να πληρώσουν τα υποζύγια- επαγγελματίες του Τυρνάβου.

Η ‘’Δράση Πολιτών’’ στηλιτεύει τη φοροεπιδρομή του κ. Σαρχώση και τον καλεί να παύσει κάθε εχθρική συμπεριφορά και δράση εναντίον των επιχειρηματιών του Τυρνάβου, που με χίλια βάσανα πασχίζουν να κρατήσουν το προσωπικό τους, να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην τοπική κοινωνία.

Η ‘’Δράση Πολιτών’’, επίσης, καλεί και παροτρύνει τους θιγόμενους επαγγελματίες να αντιδράσουν και να αντισταθούν στη φορομπηχτική λογική του κ. Σαρχώση. Εξάλλου, πρέπει  να  έχουν τη βεβαιότητα ότι η τοπική κοινωνία θα σταθεί συμπαραστάτης και βοηθός τους, κατανοώντας ότι η αναλγησία του κ. Σαρχώση θα πλήξει τελικά και την ίδια.

Τέλος, καλούμε και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις να αντιδράσουν για το καλό του τόπου. Μια δημοτική αρχή που έχει καταστεί  εφιάλτης για την τοπική κοινωνία, μια δημοτική αρχή που παίζει απροκάλυπτα κομματικά παιχνίδια εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου, μια δημοτική αρχή που ταλαιπωρεί τους πολίτες, μια δημοτική αρχή που είναι βαθιά αντιδραστική και φορά μόνο το προσωπείο της κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. Ήρθε η ώρα να ορθωθεί μπροστά της ένα ευρύ μέτωπο αντίστασης στους παραλογισμούς της. Όλοι μαζί ενάντια σε μια εφιαλτική δημοτική αρχή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ