ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΚΕΡΑΛ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ

Back Camera

Με αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής του Ομορφοχωρίου και με θέμα τη συνεχιζόμενη καύση τόνων λυματολάσπης και “εναλλακτικού” καυσίμου που συνεχίζουν να καίγονται στο εσωτερικό της μάζας στον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης της TERRA AE-ΒΙΟΚΕΡΑΛ, συνεχίζοντας την εκπομπή στην ατμόσφαιρα καπναερίων άγνωστης χημικής σύστασης, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής Ηρώ Διώτη.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιβάρυνση που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή από την υποβόσκουσα επί 1,5 μήνα τώρα φωτιά και ζήτησαν την παρέμβασή της, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση.

Από την πλευρά της η βουλευτίνα υπενθύμισε ότι ήδη το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ενήμερο, καθώς από τις 26 Μαΐου έχει κατατεθεί σχετική ερώτηση, στην οποία ζητούνταν μεταξύ άλλων και αντίγραφα των ελέγχων που απαιτήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ενώ για το ίδιο θέμα έχει υπάρξει επικοινωνία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.

Προσέθεσε δε ότι είναι απαραίτητο πλέον να κινηθεί αποφασιστικά και η Δικαιοσύνη, αλλά και να τοποθετηθεί άμεσα μόνιμος μετρητής αερίων ρύπων, ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της επικινδυνότητας ή μη των εκπομπών.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις εφικτές ενέργειες, στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, με στόχο την προστασία της ασφάλειας τόσο των κατοίκων όσο και του περιβάλλοντος στην περιοχή.

Στο περιθώριο της συνάντησης οι κάτοικοι έβαλαν επίσης το ζήτημα των διαρκών κρουσμάτων κλοπών χαλκού, βανών ύδρευσης χωραφιών, καπακιών φρεατίων κ.α., ζητώντας τη λήψη προληπτικών μέτρων, καθώς οι ζημιές που προκαλούνται στις αγροτικές εγκαταστάσεις δυσχεραίνουν την καλλιέργεια των χωραφιών τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ