ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες αγρότες που έχουν τα κτήματά τους στην περιοχή Καμπίλαγα του Τυρνάβου, αλλά και σε περιοχές της Ροδιάς και των Δελερίων εξαιτίας της ζημιάς που προκάλεσε η χαλαζόπτωση της Πέμπτης στις καλλιέργειές τους, σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, που στην πλειοψηφία τους ήταν στο στάδιο της συγκομιδής.

Τις πληγείσες καλλιέργειες επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον διευθυντή του υποκαταστήματος Μ. Λιόντο, για να εκτιμήσει επί τόπου την κατάσταση, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Αλ. Χατζηκρανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Δεσπόπουλος και ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφέρειας Π. Καλφούντζος.

Ο κ. Λιόντος τόνισε ότι για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής οι εκτιμήσεις άρχισαν άμεσα, ενώ από τη Δευτέρα οι αγρότες θα μπορούν να κάνουν αναγγελία της ζημιάς, ώστε να ξεκινήσουν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες οι εκτιμήσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηκρανιώτης, τόνισε ότι για μια ακόμη φορά οι αγρότες του δήμου Τυρνάβου χτυπήθηκαν από το χαλάζι και είναι απαραίτητο ο κρατικός μηχανισμός μέσω του ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε εκτίμηση του μεγέθους, ώστε να εξασφαλιστούν δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ανακοίνωση με αφορμή τη χαλαζόπτωση εξέδωσε και ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Για άλλη μια φορά, σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της ευρύτερης  περιοχής του Τυρνάβου από το ξαφνικό χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειές μας.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης βαραίνει την σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει να εγκαταλείπει τους αγρότες της περιοχής μας στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινόμενων αφήνοντάς τους χωρίς εναέρια και επίγεια αντιχαλαζική προστασία.

Η ζημιά σε ορισμένες περιοχές του Τυρνάβου δεν είναι απλώς μεγάλη αλλά ολοκληρωτική όπως διαπίστωσαν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας που επισκέφθηκαν άμεσα της πληγείσες περιοχές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την πολιτεία την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος:

– Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποτίμηση της ζημιάς στις καλλιέργειες αυτές.

– Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις των αγροτών στο 100%  της καταστροφής από τον ΕΛΓΑ.

– Αμεση μέριμνα της πολιτείας για επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική προστασία, ώστε να μην ξαναχάσουμε τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους αγρότες της περιοχής μας να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ