ΔΡΑΣΕΙΣ “ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ…” ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη….είναι πικ-νικ στην χώρα των θαυμάτων, μια μηχανή του χρόνου, ένας αρωματικός κήπος, το ατελιέ του Χουάν  Μιρό και άλλα πολλά. Φέτος ανοίγοντας την πόρτα της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας με  έκπληξη θα διαπιστώσουμε ότι « Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη….»!

Από 22 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου  και από 31 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτέμβρη, η Καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library, μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή τους μαγικούς κόσμους που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη.

Τα τελευταία τρία χρόνια στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας, περισσότερα από 200.000 μικρότερα η μεγαλύτερα παιδιά σε όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν 140 δημόσιες και  δημοτικές βιβλιοθήκες και συμμετείχαν σε κάποιες από τις 8.402 δράσεις που έγιναν συνολικά αυτό το διάστημα. Η δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετέχει για πρώτη φορά. Τις δράσεις του προγράμματος της καλοκαιρινής εκστρατείας θα υλοποιήσουν στη βιβλιοθήκη μας παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων στα θέματα που θα αναπτυχθούν και με την βοήθεια των εθελοντών της ομάδας στήριξης της βιβλιοθήκης μας. Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην αυλή της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας γονέων και παιδιών που θα συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία 2015 της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας.

Το Πρόγραμμα αναλυτικά:

22,23,24/6 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη….είναι πικ-νικ στην χώρα των θαυμάτων

Δ΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

25/6            : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια κουφάλα δέντρου

Νήπια, Α΄ και Β΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

26/6            : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι το ατελιέ του Χουάν  Μιρό

Γ΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

29/6            : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (οι αρχαίοι                      Αιγύπτιοι)    Νήπια, Α΄ και Β ΄Δημοτικού (7 μ.μ.)

30/6             : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (Η                      Προϊστορία)  Νήπια, Α΄ και Β΄ Δημοτικού (7 μ.μ.)

1/7                :Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (Οι πειρατές)

Νήπια, Α΄ και Β΄ Δημοτικού (7 μ.μ.)

1,2,3/7          :Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια γέφυρα

Γ΄ Δημοτικού  (10 π.μ.)

31/8 και 1,2,3/9 : Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι μια μηχανή του χρόνου (Η εποχή                   του βωβού κινηματογράφου )   Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού (10 π.μ.)

4/9                :Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι ένας αρωματικός κήπος

Γ ΄Δημοτικού (10 π.μ.)

Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Βιβλιοθήκη και την καλοκαιρινή εκστρατεία: Εθνική Βιβλιοθήκη/summer 2015.nlg.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας 2410922633
Πολιτιστικός Οργανισμός Δ. Κιλελέρ 2410922122
Μπλιάτσου Ανθή 6942060029

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com