ΚΑΝΤΕ ΠΑΓΩΤΟ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ!

Θέλετε το παγωτό χωρίς την ενοχή; Ορίστε! Η πιο εύκολη, γρήγορη, και χωρίς καμία ενοχή συνταγή. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε ένα γλυκό, παχύ, κρεμώδες παγωτό σε 5 λεπτά, με το μπλέντερ και ένα μόνο συστατικό: κατεψυγμένες μπανάνες! 

Οι κατεψυγμένες μπανάνες είναι η τέλεια εναλλακτική λύση για παγωτό. Αντί να λιώσουν, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα κατεψυγμένα φρούτα αν τα βάλετε στο μπλέντερ, οι μπανάνες έχουν περισσότερη ζάχαρη από νερό, και αποκτούν μια πυκνή υφή, όπως ακριβώς και τα γαλακτοκομικά παγωτά!

Παρακάτω, δείτε μια λίστα με 4 διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να φτιάξετε και να σερβίρετε αυτό το παγωτό. Στη φωτογραφία το χρώμα του παγωτού είναι ρόζ γιατί έχουμε προσθέσει και κατεψυγμένες φράουλες.

Είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε; Το μόνο που χρειάζεστε είναι τρεις πολύ ώριμες μπανάνες. Βεβαιωθείτε ότι έχουν τουλάχιστον μερικές μικρές καφέ κηλίδες στο φλοιό, δεδομένου ότι όσο πιο καφέ η φλούδα, τόσο πιο ώριμες είναι. Και όσο πιο ώριμες είναι, τόσο πιο γλυκές!

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια (5 περίπου εκατοστών). Τις βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο, και μετά στην κατάψυξη, όπου τις αφήνουμε όλη τη νύχτα μέχρι να παγώσουν. Μπορείτε να έχετε συνεχώς παγωμένες μπανάνες στην κατάψυξη, οπότε όποτε έχετε όρεξη για παγωτό, να μη χρειάζεται να περιμένετε. Όταν οι φέτες της μπανάνας παγώσουν, τις χωρίζετε με τα με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι και τις βάζετε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι. Τις χτυπάτε περίπου 2-3 λεπτά. Θα πρέπει να σταματάτε το μπλέντερ κάθε τόσο για να σπρώξετε προς τα κάτω μερικά κομμάτια και να βεβαιωθείτε ότι όλα αναμειγνύονται ομοιόμορφα.

Μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό αμέσως, ή να το τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη για να σκληρύνει λίγο περισσότερο πριν το σερβίρετε σε μπολ ή στα χωνάκια.

Δείτε παρακάτω μερικές παραλλαγές:

Φράουλα Chocolate Chip

Προσθέστε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένες ψιλοκομμένες φράουλες στο μπλέντερ. Όταν αναμειγνύονται, προσθέστε και ½ φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

Κανέλα πεκάν

Προσθέστε 1 φλιτζάνι τεμαχισμένα πεκάν και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα στο μπλέντερ.

Βατόμουρο Αμύγδαλο

Προσθέστε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα βατόμουρα στο μπλέντερ. Όταν αναμειγνύονται, ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αμύγδαλα.

Μηλόπιτα

Σιγοβράζουμε ψιλοκομμένα μήλα με κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο. Μόλις γίνει λίγο παχύρευστο το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε τις μπάλες παγωτού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ