ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ “ΕΛΠΊΔΑΣ” ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και αυτή τη φορά οι καθιερωμένες πλέον Εθελοντικές Αιμοδοσίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα “Η ΕΛΠΙΔΑ” για το Καλοκαίρι 2015.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου, που έγινε με κάθε πρόσφορο μέσο ανταποκρίθηκαν πάρα πολλοί κάτοικοι του Αμπελώνα, των Δελερίων και της Ροδιάς, που προσήλθαν εθελοντικά  και με χαρά στους χώρους της αιμοδοσίας, έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουν με την καρδιά τους μια φιάλη από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.

ELPIDA1 ELPIDA3 ELPIDA4 ELPIDA5Τελικά, ύστερα από τη συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου και τον απαραίτητο προ της αιμοδοσίας ιατρικό έλεγχο, έδωσαν αίμα 101 άτομα και προσφέρθηκαν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας 101 φιάλες- μονάδες αίματος, για να διατεθούν από αυτό στη συνέχεια για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, που τώρα το Καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Το ενθαρρυντικό για το μέλλον και την προοπτική της εθελοντικής αιμοδοσίας του Αμπελώνα, είναι όχι τόσο ο μεγάλος αριθμός των αιμοδοτών, που θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος, αν λάβουμε υπόψη μας την ενημέρωση που γίνεται και τα πάρα πολλά άτομα που στο πέρασμα των 25 χρόνων, που λειτουργεί η αιμοδοσία, ευεργετήθηκαν από αυτή, όσο το γεγονός, ότι και στις αιμοδοσίες αυτές υπήρξαν 12 συνάνθρωποί μας, που ήλθαν και έδωσαν αίμα στο Σύλλογο “Η ΕΛΠΊΔΑ” για πρώτη φορά, καθώς και ότι κάποιοι αιμοδότες προσέρχονται στις αιμοδοσίες μας μαζί με τα παιδιά τους και τα δίνουν έτσι ζωντανό το παράδειγμα προς μίμηση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ