ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση μελών και φίλων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) με θέμα «Ας ξανασκεφτούμε ποιες είμαστε, τι πετύχαμε και για ποιους σκοπούς αγωνιζόμαστε σήμερα», θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7μμ σε αίθουσα του ξενοδοχείου Διόνυσος στη Λάρισα.

Στην αυριανή εκδήλωση αναμένεται να γίνει μια εκτενής αναφορά στη μέχρι σήμερα παρουσία της οργάνωσης στο φεμινιστικό κίνημα, θα παρουσιαστούν στοιχεία από τα επιτεύγματα της από το 1976 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα και θα παρουσιαστούν οι στόχοι της σήμερα οι οποίοι συνοψίζονται στα εξής:

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.)

–     Συμπαραστέκεται στους εκπαιδευτικούς που πλήττονται από τα μέτρα συρρίκνωσης της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης και υποστηρίζει  τον αγώνα τους   για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

–     Ζητάμε από την Κυβέρνηση να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

–     Ζητάμε από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού  στη Βουλή να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη για την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων  στο πολυνομοσχέδιο.

Επομένως, φαίνεται πως  αφενός γίνονται ξεκάθαρες οι θέσεις της Ε.Γ.Ε σε όλα τα επίπεδα καθώς όπως φαίνεται η παθητικότητα  δεν ταιριάζει στα μέλη της Ένωσης. Έτσι λοιπόν η Ένωση παίρνει ξεκάθαρη θέση για οποιαδήποτε παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, με εστίαση όμως στο πώς κάθε πολιτική πράξη επηρεάζει αρνητικά τις γυναίκες και τις έφηβες, αλλά και την θέση που έχουν στην κοινωνία, την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Επομένως, η Ένωση προωθεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων γυναίκες με μία σοσιαλιστική και φεμινιστική θεώρηση, θα βρίσκονται κοντά στις τρέχουσες εξελίξεις και με κριτική ματιά θα προσεγγίζουν κάθε καινούριο δεδομένου που αφορά την πολιτική ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών γενικότερα και ειδικότερα των γυναικών.  Άρα χρειάζονται γυναίκες με κριτική σκέψη, ανθρωπιστικό προσανατολισμό, παρρησία αλλά και ουσιαστική γνώμη, ώστε να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών με νέες διεκδικήσεις και ταυτόχρονα να προστατεύει τα ήδη κεκτημένα, ορθώνοντας ανάστημα όταν συνειδητοποιεί ότι δρομολογείται οποιαδήποτε απειλή ή πρόθεση απειλής.

Συμπεράσματα

Συμπερασματικά λοιπόν η Ένωση Γυναικών Ελλάδας μετρά μία μακρόχρονη πορεία αγώνων και διεκδικήσεων στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική σφαίρα, προωθώντας και κερδίζοντας σημαντικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο αλλά και τη γενικότερη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την οικογένεια. Ο ρόλος της είναι ενεργός σε όλες τις μεγάλες εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο ως μέλος ενός συνεκτικού δικτύου που μάχεται για την ισότητα των δύο φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών και των ανθρώπων σε κάθε σφαίρα της ζωής.

Άλλωστε, δεν υπάρχει γυναικεία απελευθέρωση και ισότητα χωρίς κοινωνική απελευθέρωση και ισότητα και το αντίστροφο. Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας έχουν ήδη διεκδικήσει πολλά, έχουν κερδίσει πολλά αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για  την εγκαθίδρυση της πραγματικής κοινωνικής ισότητας και της ισότητας των δύο φύλων. Επομένως είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται από τα νέα μέλη, τις καινούριες γυναίκες που θα μεταλαμπαδεύσουν επάξια το ρόλο και τις αξιώσεις της Ένωσης στο ίδιο πλαίσιο σοσιαλισμού και φεμινισμού

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ