ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για το έργο «κατασκευή φραγμάτων στον Πηνειό 5ου αντλιοστασίου Ομολίου – Παλαιοπύργου – Ενιπέα» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την διασφάλιση επάρκειας νερού για άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τους αγρότες περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η άρδευση των εκτάσεων αυτών γίνεται από τα νερά του ποταμού Πηνειού με άντληση από υφιστάμενα αντλιοστάσια κατάντι της πόλης της Λάρισας είτε με αντλητικά συγκροτήματα των αγροτών είτε με χρησιμοποίηση του υπάρχοντος στραγγιστικού δικτύου της περιοχής.

Το έργο αυτό προβλέπει την έμφραξη του ποταμού Πηνειού στις περιοχές, 5ου Αντλιοστασίου – Ομολίου –Παλαιοπύργου, με  φράγμα ύψους τεσσάρων περίπου μέτρων. Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή τριών μικρών προχείρων φραγμάτων στον Ενιπέα ύψους 2,50 μ.  περίπου περιοχής Καστριού.

Με την κατασκευή των υπόψη φραγμάτων θα υπάρξει δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ αυτό υλοποιείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι «για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη για έξοδο από την κρίση. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού, παρεμβαίνουμε διαρκώς με μικρά και μεγάλα έργα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας.

Οι συγκεκριμένες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στον Πηνειό, έρχονται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού για άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε εκτάσεις 50.000 στρεμμάτων συνολικά.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, στηρίζουμε με πράξεις τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και ενισχύουμε την τοπική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ