ΕΣΥΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Η ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Η τοξικομανία εμφανίζεται ουσιαστικά με την είσοδο της ανθρωπότητας στον καπιταλισμό και πλέον προσεγγίζεται ως πολυπαραγοντικό  φαινόμενο με κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές,  πολιτισμικές και ατομικές πλευρές και προεκτάσεις, ενώ τα στοιχεία σήμερα δείχνουν πως 1 στους 6 εξαρτημένους στη χώρα μας δηλώνει μακροχρόνια άνεργος πριν τη χρήση,

το 2011 αύξηση στη χρήση ουσιών παρατηρήθηκε σε νομούς με αυξημένη ανεργία και τέλος 1 στους 2 εξαρτημένους δεν έχει ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση».

Αυτά τόνισε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Αγνή Σεφεριάδου, με αφορμή το αντιναρκωτικό  διήμερο εκδηλώσεων σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιουνίου στην πλατεία Λαμπρούλη, στο λόφο του Φρουρίου.

Περιγράφοντας με τα μελανότερα  χρώματα την αντιναρκωτική  πολιτική που ασκείται σε μια περίοδο όξυνσης των συνεπειών της κρίσης η κ. Σεφεριάδου αναφέρθηκε στην «… οικονομική συρρίκνωση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΕΘΕΑ που εκπέμπει ΣΟΣ για τη δυνατότητα λειτουργίας των 100 δομών του σε ολόκληρη τη χώρα με τις ελλείψεις  σε προσωπικό, απλήρωτους εργαζομένους και συνεχείς μειώσεις κονδυλίων που αγγίζουν το 50%».

Οι εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών,  περιλαμβάνουν συναυλίες, ποδηλατοδρομία και συζήτηση με εκπροσώπους φορέων με θέμα «Ο ρόλος και η αξία της κοινωνικής αλυσίδας στον τομέα της πρόληψης».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ