ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Να εξεταστεί η δυνατότητα, στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης ορεινών και μειονεκτικών περιοχών να εμπίπτουν και οι οικογένειες που το τεκμαρτό τους εισόδημα υπερβαίνει το όριο των 4.700 ευρώ αλλά το πραγματικό τους εισόδημα είναι χαμηλότερο από αυτό, ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Λάρισας Άννα Βαγενά.

Στην ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό οικονομικών, αιτιολογούν επισημαίνοντας ότι: «Ο καθορισμός των δικαιούχων γίνεται με βασικό κριτήριο το ετήσιο εισόδημα που προκύπτει από τις τεκμαρτές δαπάνες διαβίωσης και όχι με κριτήριο το πραγματικό εισόδημα.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση προορίζεται για οικογένειες και όχι για μεμονωμένα άτομα που έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα κάτω από 4.700 Ευρώ.

Η άμεση αλλαγή των προϋποθέσεων και των κριτηρίων προσδιορισμού των ετήσιων εισοδημάτων για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που έχουν χαμηλό  εισόδημα καθίσταται πρωταρχικής σημασίας σε εποχές κρίσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ