ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙ ΝΥΦΗ;

Σε αναβρασμό οι επαγγελματίες του νομού μετά τις τελευταίες εξελίξεις και με αφορμή τα προτεινόμενα μέτρα στο eurogroup, τα οποία όπως εκτιμούν θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη… βεβαρυμένο  παρελθόν των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Το θέμα απασχόλησε διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή Εμπορικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων επισιτισμού κλπ., και παρουσία του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Δεν βλέπουμε κανένα νοικοκύρεμα στο δημόσιο την ώρα που η ανασφάλιστη εργασία «επιβραβεύεται» με τις νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Αδάμ.

«Ως πότε θα πληρώνουμε τη νύφη;», αναρωτήθηκε παίρνοντας το λόγο ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μίλησε για 600 απολύσεις την ημέρα και ποσοστό πάνω  από το 50% που αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του σε ασφαλιστικές εισφορές.

«Το ΕΣΠΑ του 2013 δεν έχει εισπραχθεί ακόμη, ενώ η έλλειψη ρευστότητας και ένα φορολογικό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται σε καμία  περίπτωση δεν ευνοεί την ανάπτυξη» συνέχισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών, τονίζοντας πως «… το 95% των επενδύσεων στη χώρα γίνονται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν οι «μεγάλοι» έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό».

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις φορέων και έκδοση ψηφίσματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ