ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 2% ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το θέμα του χάους που επικρατεί σε πλατείες, πεζόδρομους,πεζοδρόμια και πάρκα του δήμου Τυρνάβου εξαιτίας της ανεξέλεγκτης τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων  και εξεδρών, συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επίσης έφερε προς συζήτηση και το θέμα της διεκδίκησης ποσών από το τέλος 2% που είχε επιβάλει το 2004 η δημοτική αρχή Νασίκα στους επαγγελματίες του τότε δήμου Τυρνάβου.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης αυτό που επικρατεί σήμερα και ειδικά τα Παρασκευοσαββατοκύριακα είναι απαράδεκτα αφού καταστρατηγείται κάθε έννοια κανονισμού κοινόχρηστων χώρων κυρίως στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου.

Ο κ. Χατζηκράχτης κάλεσε τη δημοτική αρχή να τηρήσει τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο να τηρείται ο κανονισμός από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη και το τριήμερο να επικρατεί χάος.

Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην δήμαρχος Ν. Μαλάκος ο οποίος έθιξε το θέμα του χάους που επικρατεί στον Αμπελώνα ζητώντας να μπει τάξη και να διαφυλαχθούν οι κοινόχρηστοι χώροι.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής τονίστηκε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα επιβλέπει τους κοινόχρηστους χώρους και θα είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του κανονισμού, επιβάλλοντας και πρόστιμα όταν χρειαστεί.

ΦΟΡΟΣ 2%

Ο κ. Χατζηκράχτης για το θέμα του 2% χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διεκδίκηση των οφειλόμενων του 2004, από τη στιγμή που με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από το 2005 και μετά ανεστάλη η επιβολή του ενώ πλέον δεν υπάρχει και ως τέλος. Μάλιστα κάλεσε τη δημοτική αρχή να βρει τρόπους ώστε να μην πληρωθεί αυτή η οφειλή που σε σχέση με τις συνολικές οφειλές προς το δήμο είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Μάλιστα ο κ. Χατζηκράχτης τόνισε την πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μη επιβολή κανενός είδους πρόσθετων τελών και φόρων στους επαγγελματίες.

ω

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ