ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ (3-D Printed) ΣΟΥΠΕΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε ένα σούπερ αυτοκίνητο 700 ίππων που ζυγίζει μόνο 635 κιλά! Ονομάζεται Blade. Έχει μόνο το ένα τρίτο των εκπομπών ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και μπορεί να πάει από το 0 στα 60 σε 2,2 δευτερόλεπτα.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Divergent Microfactories, Kevin Czinger, ήθελε να αμφισβητήσει τον τρόπο που προσεγγίζουμε την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είναι ήδη υπεύθυνη για ένα μεγάλο μέρος των περιβαλλοντικών ζημιών του πλανήτη.

“Η κοινωνία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την ευαισθητοποίηση και την υιοθέτηση καθαρότερων και οικολογικών αυτοκινήτων,” είπε ο Czinger. “Έχουμε βρει έναν τρόπο να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα που υπόσχονται ριζική μείωση της χρήσης των πόρων και της ρύπανσης που προκαλείται από την παραγωγή τους.”

Για να διατηρηθούν το κόστος, αλλά και και το βάρος του αυτοκινήτου χαμηλά, ο σκελετός του αυτοκινήτου δεν είναι ενιαίο κομμάτι, αλλά ένα δίκτυο σωλήνων από ίνες άνθρακα που συνδέονται με 3-D εκτυπωμένες αλουμινένιες ενώσεις. Δεδομένου ότι τα μέρη είναι μικρά, η διαδικασία εκτύπωσης και ο εκτυπωτής δεν χρειάζεται να έχουν το μέγεθος του αυτοκίνητου, όπως θα έπρεπε να ήταν αν εκτυπωνόταν ολόκληρο το αυτοκίνητο ως ένα ενιαίο κομμάτι.

Το Blade είναι ουσιαστικά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο: Έχει δύο θέσεις, μια μπροστά και μια πίσω, με πόρτες που ανοίγουν σαν φτερούγες και ένα ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ