ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΓΑΛΑ

 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών Σχολείων πραγματοποίησε ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, που περιελάμβαναν τις βασικές αξίες του συνεργατισμού, τη διαδικασία παραγωγής γάλακτος στον πρωτογενή τομέα και την καινοτομία στον τρόπο διάθεσης των προϊόντων, κατά το παράδειγμα των αυτόματων πωλητών.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με παρουσιάσεις από την πλευρά του συνεταιρισμού σε σχολεία της Λάρισας, καθώς και επισκέψεις μαθητών σε φάρμες γαλακτοπαραγωγής μελών του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τις προτεραιότητες του πρωτογενούς τομέα. Επίσης διοργανώθηκαν επισκέψεις μαθητών στα καταστήματα του ΘΕΣγάλα, ώστε να γνωρίσουν την καινοτομία στην πράξη.

Έτσι, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις, αλλά και επισκέψεις μαθητών σε φάρμες των δημοτικών σχολείων της Λάρισας. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές των δημοτικών σχολείων 4ο, 5ο, 7ο, 19ο, 36ο, 37ο, 39 και 44ο Λάρισας καθώς και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου.

Επίσης, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα σε συνεργασία με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχε στο διήμερο Συνέδριο των δημοτικών σχολείων της Λάρισας, στο πλαίσιο των δράσεων που παρουσίασαν τα σχολεία με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Το συνέδριο εξελίχθηκε σε δύο φάσεις, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και τις όχθες του Πηνειού στις 2 και 3 Ιουνίου 2015.

Τέλος, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, προτίθεται να επαναλάβει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την επόμενη σχολική χρονιά, ΜΕ διευρυμένο αντικείμενο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ