ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΟ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τον αντιπρόεδρο του ΟΕΕ στη Θεσσαλία για προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών εξέδωσε η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων  του τμήματος  Θεσσαλίας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ, κ. Βαλιώτη Σπύρου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, με τις οποίες προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους Θεσσαλούς πολίτες και να δημιουργήσει πανικό σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις ,  στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές της,  χρησιμοποιώντας τον τίτλο  του Αντιπρόεδρου του Δ.Σ. του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας.

Ο κ. Βαλιώτης σαν  εκπρόσωπος της ΔΗΚΙΟ μπορεί να κάνει όποιες δηλώσεις αυτός θεωρεί σωστές , όμως ως αντιπρόεδρος  του Δ.Σ. του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Ο.Ε.Ε , πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει, σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο.

Τα μέλη του Δ.Σ του  Οικονομικού Επιμελητηρίου δεν πρέπει να διακατέχονται από εσωστρέφεια  , κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις. Πρέπει πρωτίστως να επιτελούν το ρόλο τους ως εκπρόσωποι ενός οργάνου που είναι ο βασικός  θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας σε οικονομικά ζητήματα και ταυτόχρονα αποτελεί πηγή σοβαρής και προσεκτικής ενημέρωσης και πληροφοριών για το σύνολο της κοινωνίας, ειδικά αυτή την κρίσιμη εποχή  για την πατρίδα μας.

Τέλος , καλούμε, τις άλλες παρατάξεις , να πάρουν  , δημόσια , θέση για την απαράδεκτη , πολιτικά ,  ενέργεια του αντιπροέδρου και να  μας δηλώσουν αν αυτές οι δηλώσεις  είναι αποδεκτές από τους ίδιους και αν τελικά είναι θέσεις του Δ.Σ του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Ο.Ε.Ε.

Το οφείλουν στους  συναδέλφους οικονομολόγους της Θεσσαλίας.

Πολιτικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες δεν χωράνε μεταξύ των οικονομολόγων. Το Επιμελητήριο αποτελεί σοβαρό θεσμοθετημένο επιστημονικό φορέα κι ως τέτοιος πρέπει να καθιερωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ