ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής
Με απίστευτες απαιτήσεις που αν υιοθετηθούν έστω και σε τμήμα τους θα είναι διαλυτικές και καταστροφικές για την Ελλάδα και τους Ελληνες προσήλθαν για μια ακόμη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές – δυνάστες της χώρας δηλώνοντας πανέτοιμοι να ζητήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα μόλις η ελληνική κυβέρνηση κάνει το λάθος και πει ναι σε κάποιες από αυτές τις απαιτήσεις.

Κοιτάζοντας μία προς μία τις απαιτήσεις των δανειστών εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτό που θέλουν δεν είναι η σωτηρία της χώρας και η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση και την κρίση, αλλά η διάλυση του παραγωγικού ιστού, η προστασία του μεγάλου πλούτου και των ξένων πολυεθνικών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η περαιτέρω εξαθλίωση του ελληνικού λαού, η αύξηση της ανεργίας, η διάλυση δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας και το κυριότερο η διαιώνιση του φαύλου κύκλου χρέους, μέτρων, κρίσης, με στόχο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η συνέχιση της εποπτείας της χώρας στο διηνεκές.

Οι δανειστές απορρίπτουν την επιβολή έκτακτης εισφοράς 12% στα κέρδη άνω των 500.000 ευρώ, προστατεύοντας ουσιαστικά το μεγάλο κεφάλαιο και αντιπροτείνουν αύξηση της εισφοράς σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Απορρίπτουν επίσης την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 26% στο 29% για τις εταιρείες, ζητώντας αυτός να πάει στο 28%, απαιτούν αύξηση της εισφοράς στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των συνταξιούχων.

Επιπλέον απαιτούν αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία, μέτρα που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και θα τινάξουν στον αέρα την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Το χειρότερο όμως αφορά τον πρωτογενή τομέα, όπου οι δανειστές απαιτούν αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου, φορολόγηση των επιδοτήσεων κ.λπ., μέτρα που θα ξεκληρίσουν τον αγροτικό κόσμο, θα σταματήσουν την αγροτική παραγωγή και θα ελαχιστοποιήσουν τις όποιες προοπτικές στροφής της ελληνικής οικονομίας στον αγροτικό τομέα, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή της χώρας στην προσπάθεια ανάπτυξής της.

Και σαν να μην έφταναν αυτά  έρχεται και η απαίτηση για μείωση των αμυντικών δαπανών αλλά και η προσπάθεια να αλλάξουν σημαία τα ελληνικά πλοία, που αποτελεί κρυφό στόχο της Γερμανίας εδώ και πολλά χρόνια.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα γίνεται κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος ο στόχος των δανειστών, ο οποίο αναμφισβήτητα έχει και πολιτικές προεκτάσεις οι οποίες δεν είναι άλλες από το να πάει μήνυμα σε όλους τους λαούς ότι στην Ε.Ε. υπάρχει ένα διευθυντήριο που θα τιμωρεί σκληρά όλους όσοι θέλουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του.

Κατά συνέπεια παρά τις Κασσάνδρες εντός Ελλάδας και τα κροκοδείλια δάκρυα, για την αναγκαιότητα υπογραφής συμφωνίας, που ρίχνουν σε κάθε ευκαιρία οι πάσης φύσης μνημονιοφύλακες και υπηρέτες των συμφερόντων εντός και εκτός χώρας, οι οποίοι φόρεσαν τον μανδύα του σωτήρα, για την Ελλάδα και το λαό ένας μόνο δρόμος μένει.

Αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης και η άμεση χάραξη οικονομικής πολιτικής που θα μπορέσει να εγγυηθεί την επιβίωση του λαού, θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης και θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια στη ζωή όλων μας.

Αλλωστε πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η ρήξη δεν σημαίνει αυτόματα έξοδο από το ευρώ και το κυριότερο δεν σημαίνει επ’ ουδενί  έξοδο από την Ε.Ε.

Ετσι και το πακέτο Γιούνκερ θα μπορέσει να αξιοποιήσει η χώρα και όλα τα προγράμματα της τρίτης προγραμματικής περιόδου θα τρέξουν.

Πολιτική βούληση απαιτείται και μάλιστα χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Οσο για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών καλύτερα να τα αφήσει στην άκρη η κυβέρνηση γιατί το μόνο που θα κάνει είναι να χάσει άλλους δύο περίπου μήνες αβεβαιότητας και τρομολογνείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ