ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΡΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Κοινωνικής Σύμπραξης που θα υλοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με φορέα υλοποίησης το δήμο Λαρισαίων, θα προχωρήσει ο δήμος Τυρνάβου που βάσει της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου, θα συμμετάσχει στην υλοποίηση ενός μικρού προγράμματος στήριξης των απόρων. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, όπως ειδών οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη, σε ωφελούμενους απόρους και αστέγους. Παράλληλα θα παρέχονται συνοδευτικά μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών έκτακτων αναγκών των απόρων με πιο ενεργό και βιώσιμο τρόπο.

Για την υλοποίηση του προγράμματος συστάθηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς υπαλλήλους για την παραλαβή και τη διανομή των τροφίμων και της βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η έως και την 31η Ιουλίου θα υποβάλλονται –μόνο ηλεκτρονικά – οι αιτήσεις των δικαιούχων, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν δύο διαγωνισμοί για την προμήθεια του υλικού, αρχικά σε κεντρικό επίπεδο από το αρμόδιο υπουργείο και στη συνέχεια, περίπου τον προσεχή Οκτώβριο από τις διάφορες συμπράξεις φορέων σε περιφερειακό επίπεδο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ