ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετείχε στο διήμερο σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις – Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών», που διοργάνωσε το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας.

Οι  διήμερες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στις 11 και 12 Ιουνίου 2015, στηνΤεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Μηχανουργείο» και πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τηςΚεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε εισηγήσεις σε τρεις θεματικές ενότητες:

A’ Θεματική Ενότητα: Ενεργειακή αποδοτικότητα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, προκλήσεις και προτεραιότητες

Β’ Θεματική Ενότητα: Χάραξη τοπικής στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας και την διείσδυση ΑΠΕ – Η εμπειρία των Δήμων

Γ’ Θεματική Ενότητα: Καλά παραδείγματα ενεργειακής αναβάθμισης κι εφαρμογών ΑΠΕ σε δημοτικά κτίρια, σχολεία, κατοικίες κι αστικό χώρο

Η δεύτερη μέρα ήταν περισσότερο διαδραστική με τέσσερα εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν ενεργά δεκάδες άτομα:

Εργαστήριο 1: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων

Εργαστήριο 2: Ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με ενεργή συμμετοχή ΟΤΑ

Εργαστήριο 3: Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιου χώρου

Εργαστήριο 4: Βιώσιμες δημόσιες προμήθειες για έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιου χώρου

Σημαντικό το υλικό, η ανταλλαγή εμπειριών αλλά και τα συμπεράσματα που προέκυψαν.Tα αποτελέσματα και το σύνολο των παρουσιάσεων επισυνάπτονται στον παρακάτω σύνδεσμο : http://anemosananeosis.gr/greek/?page_id=231

Στις εργασίες του σεμιναρίου συμμετείχαν πολυάριθμα στελέχη της αυτοδιοίκησης από 33 Δήμους της χώρας, μεταξύ των οποίων 6 Δήμαρχοι, 7 Αντιδήμαρχοι και 3 δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και αντιπροσωπευτικοί εκπρόσωποι θεσμικών και επιστημονικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξοικονόμηση ενεργείας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στην έναρξη του σεμιναρίου παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.

Τον Δήμο Φαρσάλων εκπροσώπησε ο Δ/ντης της Τ.Υ.Δ.Φ. Τάσος Λιαπής και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων, Ηλέκτρα Θελούρα.

Η Ηλέκτρα Θελούρα την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου,  παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων για το 2011-2020, το οποίο εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες τον Απρίλιο του 2015.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ