ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΑΚΕ  – ΑΙΡΕΤΟΥ Α’ΠΥΣΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

 

Με σκληρά λόγια απαντά η ΔΑΚΕ πρωτοβάθμιας στον αιρετό του Α’ ΠΥΣΠΕ για την ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο facebook για το θέμα της διευθύντριας του δημοτικού σχολείου Πυργετού που τελικά βρέθηκε εκτός πινάκων.

Ο αιρετός του Α ΠΥΣΠΕ κ. Απ. Καλέμας στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Η ΔΑΚΕ να ζητήσει συγνώμη από όλους τους συναδέλφους που θα ήθελαν να δηλώσουν το συγκεκριμένο σχολείο για να γίνουν δ/ντές,αλλά δεν είχαν την τύχη να έχουν εσωτερική πληροφόρηση ώστε να δηλώσουν το συγκεκριμένο σχολείο. Να μας απαντήσει η ΔΑΚΕ αν η συγκεκριμένη υποψηφιότητα πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου, κάτι που εγώ ζήτησα να απαντηθεί από την Περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας ως όφειλα σαν αιρετός του κλάδου».

Στην απάντηση της ΔΑΚΕ στην ανάρτηση του κ. Καλέμα αναφέρονται τα εξής:

«Περισσεύει το θράσος από τον αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ και της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. Αστείο το επιχείρημα της εσωτερικής πληροφόρησης, γιατί  όλοι οι  συνάδελφοι είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι τρία σχολεία και στη συνέχεια ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσιζε με δημοκρατικές διαδικασίες.

Απαγόρευσε κανείς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν το συγκεκριμένο σχολείο του Δήμου Τεμπών ;

Γνωρίζει ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ και της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ότι το ΠΥΣΠΕ Λάρισας ομόφωνα δύο φορές-και με την ψήφο του αιρετού της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ- πρότεινε στην Περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας την κύρωση του αξιολογικού πίνακα των Δ/ντών ;

Τι άλλαξε την τρίτη  φορά και διαφοροποιήθηκε ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ και της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ στο υπηρεσιακό συμβούλιο ; Ακύρωσε ή δεν ακύρωσε τον εαυτό του ο αιρετός της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας ;

Αληθεύει ότι τη θέση του Δ/ντή στο συγκεκριμένο σχολείο στόχευε να τη διεκδικήσει  το Σεπτέμβριο στέλεχος της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ , εφόσον δεν υπήρχε τώρα καμιά υποψηφιότητα ;  Γνωρίζει ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ και της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ότι έγινε «μάχη» στα γραφεία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας την τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων για θέσεις Δ/ντών με πρωταγωνιστές συναδέλφους του «νέου συνδικαλιστικού ήθους»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας  αρνούνται να γνωμοδοτήσουν γραπτώς στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας  για το θέμα  , γιατί ο νόμος των επιλογών είναι διάτρητος.

Ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ και της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ δεν έχει άλλο δρόμο από το δρόμο της παραίτησης από το ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ