ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ – ΓΕΛΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Toν Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρη Γελαλή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος  Τεμπών Κων.Κολλάτος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ζανιάς Αθανάσιος (φωτ), όπου συζητήθηκε το θέμα της χαλαζόπτωσης που έπληξε στις 18 Ιουνίου την ευρύτερη περιοχή της Τ. Κοινότητας Μακρυχωρίου και οι σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν σε δενδρώδεις καλλιέργειες , βερίκοκου , ροδάκινου , σιτηρών , κηπευτικών καθώς και σε μποστάνια .

Μεγαλύτερες βέβαια ήταν οι καταστροφές σε προϊόντα  που βρίσκονται σε στάδιο συγκομιδής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Δήμαρχο στην άμεση ανταπόκριση κλιμακίων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές και στην εξατομίκευση των ζημιών που συνεχίζονται κανονικά.

Παρουσιάστηκε επίσης η κρισιμότητα της κατάστασης , καθώς είναι η δεύτερη φορά , σε πολύ μικρό διάστημα που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα – πριν λίγο καιρό είχαν επηρεαστεί  από την παγωνιά  και ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να συνδράμουν με κάθε δυνατότητα στην έγκαιρη διαδικασία των αποζημιώσεων.

Τόσο ο κ. Γελαλής όσο και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ εξέφρασαν την συμπαράσταση και την δέσμευσή τους για τις απαιτούμενες ενέργειες καταβολής των αποζημιώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ