ANIM.A.L.: ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος Τυρνάβου για τον εμβολιασμό, τη σήμανση και τη στείρωση αδέσποτων ζώων εξέφρασαν στελέχη του φιλοζωικού σωματείου anim.A.L. κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τους αντιδημάρχους Χ. Τσιόπα και Κ. Χρυσοβέργη και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρ. Σουρλατζή.

Μάλιστα όπως τόνισαν πρόκειται για κατασπατάληση χρημάτων αφού είναι δράση που δεν φέρνει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι γίνεται αποσπασματικά και χωρίς κάποιο σχεδιασμό, ενώ μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις και επικίνδυνη για τα ίδια τα αδέσποτα.

Οπως τόνισε η εκπρόσωπος του σωματείου και καθηγήτρια Χημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να υπάρχει αποτέλεσμα σε τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να γίνεται με ευθύνη της 5μελούς επιτροπής που προβλέπεται από το νόμο και η οποία θα υποδεικνύει τα ζώα που πρέπει να εμβολιαστούν, να σημανθούν και να στειρωθούν και τα οποία για την ανάρρωσή τους θα πρέπει να παραμένουν για όσο χρόνο χρειαστεί σε συγκεκριμένο χώρο όπου θα τους χορηγείται η απαραίτητη αγωγή και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στο χώρο από όπου περισυλλέχθηκαν.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση οι εκπρόσωποι του σωματείου πρότειναν την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ δήμου και φιλοζωικού σωματείου που θα συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, ζήτησαν την άμεση σύσταση της 5μελούς επιτροπής με τη συμμετοχή και εκπροσώπου του σωματείου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει με την έναρξη της νέας χρονιάς στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του δήμου για την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων σε θέματα αδέσποτων.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής έγινε δεκτή η πρόταση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στον Ιούλιο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντα και τα μέλη του σωματείου Θάνος Μπουζιάνας και Μ. Μπάμπου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ