ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ Κ. & Ζ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων και ξένων επισκεπτών έγιναν το Σάββατο το βράδυ, τα εγκαίνια της 25ης – και τελευταίας – έκθεσης του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου στους Γόννους. Τους επισκέπτες καλωσόρισε ανοίγοντας την εκδήλωση η Κριστιάνε Παπαδημητρίου, έχοντας στο πλάι της τον σύζυγό της καθηγητή, Ζήση  Παπαδημητρίου, λέγοντας:

«Αφού σας καλωσορίσω και σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ, θέλω να πω ότι φέτος συμπληρώνονται είκοσι πέντε χρόνια διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο χώρο αυτό του πατρικού σπιτιού μας και η φετινή έκθεση έχει επετειακό χαρακτήρα γιατί θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που διαχρονικά πήραν μέρος με εκθέσεις τους εδώ τα εικοσιπέντε αυτά χρόνια, πολλοί από τους οποίους εκθέτουν έργα τους και σήμερα.

goygoy2 Θέλουμε να τους τιμήσουμε γιατί με τη γενναιοδωρία τους, συνέβαλλαν στην ίδρυση της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης των Γόννων, την οποία έκτοτε επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, εντός και εκτός Θεσσαλίας. Κλείνουμε φέτος τον κύκλο αυτών των εικοσιπέντε χρόνων έτσι όπως αρχίσαμε με τον Γοννιώτη γλύπτη Θάνο Καρώνη. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω όλους, τη Δημοτική Αρχή, τους μουσικούς, τις γυναίκες και όλους τους φίλους που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτών των εκθέσεων και της φετινής».

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος ενώ ο Θάνος Καρώνης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Συνδέσμου Φίλων της Πινακοθήκης και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή όλων για την επιτυχία του έργου και των δραστηριοτήτων του συνδέσμου. Τέλος αναφέρθηκε στην παράλληλη με την έκθεση λειτουργία στον ίδιο χώρο από τη Δευτέρα 29 Ιούνη μέχρι και το Σάββατο 4 Ιούλη, του πρώτου Συμποσίου Γλυπτών σε ξύλο με τη συμμετοχή έξι καλλιτεχνών (Βασίλη Αδάμο, Βασίλη Αλεξάνδρου, Θάνο Καρώνη, Γιάννη Μανιτάκη, Δημήτρη Παλάντζα και Έλτο Σαμαρά). Τις εργασίες του συμποσίου θα μπορεί να επισκεφθεί και να παρακολουθήσει όποιος, μικρός ή μεγάλος, ενδιαφέρεται, ενώ τα γλυπτά σε ξύλο που θα κατασκευάσουν οι καλλιτέχνες θα δοθούν ως δωρεά στο Δήμο Τεμπών και θα μοιραστούν στα επιμέρους Δημοτικά Διαμερίσματα.

goygoy3Στο μουσικό κομμάτι των εγκαινίων έπαιξαν στο πρώτο μέρος ο  Νίκος Χαλκιάς (σαξόφωνο) με κομμάτια τζαζ και δεύτερο έντεχνα και λαϊκά κομμάτια οι μουσικοί : Άννα Αγραφιώτη (τραγούδι), Χρήστος Κολτσίδας (μπουζούκι), Στάθης Σταμελόπουλος (τραγούδι-μπουζούκι), Θανάσης Τζούρκανος (κιθάρα- τραγούδι) και Νίκος Χατζής (τραγούδι-κιθάρα).

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, ο Αντιδήμαρχος Γόννων, Χρήστος Τσούγιας, ο Αντιδήμαρχος Μακρυχωρίου, Στέλιος Σαΐτης, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Λάμπρος Ζάρρας, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, και πολλοί άλλοι.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες :Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ